Fête de la Nature 2017

Valkhofpark centrum NijmegenFête de la Nature

Nijmegen is dit jaar uitgeroepen tot hoofdstad van Fête de la Nature. Door de hele stad heen zal de natuur gevierd worden! Het zonnetreintje rijdt in dit weekend langs de deelnemende parken, zodat je op diverse plekken het project Hemelbloem & Lentebries kunt meemaken.

Dit evenement stond voorheen bekend als Dag van het Park. Zo’n 40 gemeenten in Nederland worden in het een-na-laatste weekend van mei omgetoverd tot bijzondere ontmoetingsplaatsen waar veel te beleven valt. Het groen in de steden krijgt tijdens het evenement extra aandacht. Fête de la Nature nodigt jong tot oud uit om de natuur samen te beleven.

nijmegen-hoofdstad-fete-de-la-nature-20171032_MActiviteiten

Alles kan tijdens Fête de la Nature! Kleine en grote initiatieven worden gewaardeerd: een speurtocht door het bos, een snelcursus natuurfotografie, een hardloopclinic of een workshop schilderen in de natuur. Fête de la Nature is een gratis en open festival.

Ook meedoen?

Wil jij ook meedoen met je park of ander groen initiatief? Meld je activiteit voor een of beide dagen aan op de website van het evenement. De gemeente Nijmegen draagt € 400,- bij in de kosten voor materiaal per activiteit in Nijmegen en zorgt samen met de organisatie van Vier de Natuur voor publiciteit.

Pianos in Nijmegen centrumNijmeegse parken

Het centrum van Nijmegen kent een heleboel mooie parken, waaronder het Hunnerpark, Valkhof Park en Kronenburgerpark. Wat deze parken zo bijzonder maakt zijn natuurlijk de hoogteverschillen; de parken zijn heuvelachtig in plaats van vlak. Tijdens de zomermaanden zitten de Nijmeegse parken vaak vol met mensen die van de natuur en de zon komen genieten.

Plaats: diverse plekken in (het centrum van) Nijmegen
Datum: 20 en 21 mei 2017
Kosten: gratis