Gebroeders van Limburg Festival 2017

Gebroeders van Limburg Festival Nijmegen

Gebroeders van Limburg Festival NijmegenVan 26 tot en met 27 augustus 2017 vindt het 13e Gebroeders van Limburg Festival plaats in de Nijmeegse binnenstad. Het jaarlijks terugkerende festival staat geheel in het teken van de middeleeuwen en eert de rijke middeleeuwse historie die Nijmegen kent. Een heel weekend lang kun je zien en beleven hoe het leven in Nijmegen in de middeleeuwen is geweest. Leuk voor jong en oud!

Het festivalterrein

Het Gebroeders van Limburg Festival zal zich concentreren in en rondom het Valkhofpark, het Mariënburgplein, de Stervenskerk en een aantal kleinere locaties. Alles op loopafstand van elkaar, waardoor je eenvoudig meerdere programma’s kunt volgen. En op de zondagmiddag vindt de traditionele optocht door de binnenstad weer plaats: de blijde incomste. Voor velen het hoogtepunt van het festival.

Schilderwedstrijd: “Gemaakt in Nijmegen”

Dit jaar is het thema van het festival ‘Gemaakt in Nijmegen’. De Gebroeders van Limburg zijn ook ooit begonnen met schilderen in Nijmegen. Het festivalbestuur heeft daarom een schilderwedstrijd uitgeschreven. De deelnemende schilderijen moeten geïnspireerd zijn op de 13 maandbladen uit het getijdenboek, oftewel ‘Très Riches Heures du Duc de Berry’. De vijfentwintig mooiste schilderijen maken kans op een prijs. Deze kunstwerken worden in een unieke expositie tentoongesteld tijdens het festival. De prijsuitreiking vindt plaatst op zaterdagavond 26 augustus in de Stevenskerk.

Meer informatie over de wedstrijd vind je op: www.gebroedersvanlimburg.nl/schilderswedstrijd .

Nijmegen summer capital-logo-smallNijmegen zomerhoofdstad

Mede door dit evenement en de vele andere activiteiten kan Nijmegen zich met recht de zomerhoofdstad van Nederland noemen. De prachtige parken waarin het Gebroeders van Limburg Festival plaatsvindt laten ook zien waarom Nijmegen de Summer Capital van ons land is en daarmee steeds meer toeristen trekt. Nijmegen is dus zeker ook ideaal voor een lang weekend weg of zelfs een vakantie in eigen land. De mooie natuur en het rivierenpark op een steenworp afstand van en zelfs midden in de binnenstad maakt Nijmegen tot een unieke locatie die menig bezoeker van buitenaf ademloos verrast!

Meer over het Gebroeders van Limburg Festival

Gebroeders van Limburg Festival Nijmegen 4Kijk voor het volledige programma van het festival op de website van de Gebroeders van Limburg. Ook zijn de nieuwtjes over het middeleeuwse festival te volgen op Facebook.

Datum: 26 en 27 augustus 2017
Plaats: 
Centrum van Nijmegen (o.a. Valkhofpark en Mariënburgplein)
Kosten: Verschillend per programma, deels gratis

Foto's