Popronde Nijmegen 2017

Popronde Nijmegen: De opening

Popronde 2017 trapt traditiegetrouw af in ‘thuisstad’ Nijmegen en reist daarna door langs 40 andere steden in 11 weken.

Het festival

Popronde vindt dit jaar plaats in 41 steden gedurende de periode van 14 september t/m 25 november 2017. Naar verwachting zullen tenminste 750 podia deelnemen en ruim 1300 optredens plaatsvinden door de geselecteerde artiesten. Alle deelnemende bands zijn afkomstig uit Nederland. De kweekvijver voor het talent van de toekomst! Onder andere Racoon, Dotan, De Staat, Chef’ Special, Roosbeef en Kensington namen aan eerdere edities van de Popronde deel.

Nieuwe locaties

Naast de vertrouwde locaties zijn er dit jaar een aantal nieuwe locaties die bands, singer-songwriters, producers en hiphop crews in huis nemen. Het net geopende Lokaal 24 heeft indiebands EUT en Dakota onderdak, Fingerz, in de Lange Hezelstraat programmeert Okke Punt en The Howlin, en heel bijzonder is De Wit Wasserij, een donut/koffiezaak / wasserette die Foes en Kitty Kitty Tuna tussen de wasmachines laat spelen. De oudste locatie van de hele Popronde is de Sint Nicolaaskapel, waar dit jaar in samenwerking met Brebl o.a. Find us in Slumberland en The Little Years hun eerste Popronde optreden zullen geven.

Opening, afterpary

Om 19.30u wordt Popronde Nijmegen officieel geopend in Museum het Valkhof. Aansluitend, om 20.00u zal 3voor12 Talent Pip Blom het eerste officiële optreden van Popronde Nijmegen, en daarmee van Popronde 2017 geven. Hierna zal het programma zich verspreiden door het centrum van de stad.

Vanaf 00.30u is Doornroosje de plek waar de afterparty losbarst, met OOR Talents Tusky, Fata Boom en SoulTrash wordt er gedanst tot in de vroege uurtjes!

Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2017 en het programma van de steden op www.popronde.nl of op Twitter & Facebook.

Datum: 14 september 2017
Plaats:
 Verschillende locaties in Nijmegen
Kosten: Gratis