Sambafestival Nijmegen

13e editie Sambafestival Nijmegen

Sambafestival nijmegenOp zaterdag 2 & zondag 3 september 2017 vindt alweer de 13e editie van het Sambafestival Nijmegen plaats. Zaterdag 2 september is het Workshop Saturday, waarbij sambaspelers les krijgen van gerenommeerde docenten uit binnen- en buitenland. Op de koopzondag 3 september is Play Out Loud Sunday met optredens van sambagroepen, capoeiragroepen en dansgroepen en als hoogtepunt een optocht en afsluitende finale op Plein 44. Het programma van beide dagen vind je op de site van het Sambafestival Nijmegen.

Zaterdag: Workshops in de Lindenberg

2 sep Zomerparade NijmegenNaar aanleiding van de succesvolle workshopdag van vorige jaren wordt er ook dit jaar een dag vol workshops georganiseerd: Workshop Saturday! Sambaspelers kunnen op zaterdag inspirerende lessen krijgen van muziekdocenten uit binnen- en buitenland. Workshop Saturday wordt gehouden in de Lindenberg.

Koopzondag: Samba in de stad

sambafestival-logoKom je deze koopzondag winkelen in Nijmegen, dan kun je kijken naar sambagroepen, capoeiragroepen en dansgroepen die optreden in de binnenstad van Nijmegen. Op Plein 1944 is, behalve het hoofdpodium, ook een tropische markt en zijn er activiteiten voor kinderen. Aan het einde van de dag zal er een samba-optocht door de stad lopen, waarna alle deelnemende groepen in een denderende finale op Plein 1944 het 13e Sambafestival Nijmegen afsluiten

Al 13 jaar een begrip in Nijmegen

Sambafestival Nijmegen 2013 Grote MarktHet festival is in 2005 ontstaan door een oproep van de gemeente aan inwoners om een evenement te verzinnen en te organiseren ter ere van het 2000-jarig bestaan van Nijmegen. Op zondag wordt het centrum van Nijmegen traditiegetrouw omgetoverd tot één groot bruisend sambafeest met een grote diversiteit aan muziek- en dansgroepen. Dans je mee?

Plaats: Centrum Nijmegen (hoofdpodium bij Plein 1944)
Datum: zaterdag 2 en zondag 3 september
Kosten: de optreden op zondag zijn gratis. Meer informatie over de kosten van een dagticket en/of een avondticket voor de zaterdag vind je op de website van het Sambafestival.