Velo-city

Grootste fietscongres ter wereld dit jaar in Nijmegen

Het grootste fietscongres ter wereld ‘Velo-city’ komt dit jaar naar Nederland. Dit jaar zal het congres worden gehouden in de regio Arnhem-Nijmegen.Velo-city
Er zullen tijdens dit congres meerdere evenementen worden georganiseerd van lezingen tot discussiefora met verschillende thema’s aangaande infrastructuur, stadsplanning en bestuur met betrekking tot de fiets. Voor Nijmegen zijn de locaties voor bijeenkomsten De Vereeniging, de Stadsschouwburg en voor kleinere evenementen verschillende locaties in de buurt hiervan. De voertaal is Engels voor de meeste activiteiten.

Naast dit zullen er ook meerdere excursies plaatsvinden binnen de regio, maar ook nog daarbuiten. Op donderdag 15 juni zal er een grootschalige fietsparade door Nijmegen plaatsvinden.

Op dinsdag 13 juni komt Koning Willem-Alexander naar Nijmegen om in de Vereeniging het evenement samen met burgemeesters Bruls en Staal officieel te openen.

Meer informatie en de volledige planning is te vinden op de website,.

Uitgelichte activiteiten

  • 9 t/m 15 juni                      Filmfestival Focus en LUX: een gezamenlijk programma van de filmhuizen over documentaires en (korte) films over de fiets.
  • 9 t/m 25 juni                      Velo-city Junior: expositie van schoolprojecten over fietsen in de Mariënburgkapel in Nijmegen. Dagelijks geopend: 11.00 en 17.00 uur.
  • 9 t/m 25 juni                      Expositie Dutch Bike: een expositie in hartje Arnhem van de nieuwste en meest bijzondere Nederlandse fietsontwerpen.
  • 14 juni 14.00 uur              Fietscrossbaan en workshop bike-art op het Mariënburgplein in Nijmegen.
  • 14 juni 13.30 uur               Congresexpo open voor publiek in De Vereeniging in Nijmegen.
  • 15 juni 18.30 uur               De Fiets Parade: een bonte fietsstoet van en voor iedereen die van fietsen houdt dwars door Nijmegen (start Wedren, via Goffertstadion en finish, vermaak, eten en drinken op de Honig).
  • 16 juni 16.00 uur              VeloFest: Een festival over fietsen in Park Sonsbeek Arnhem. Met foodtrucks van Eten op Rolletjes, het fietscafé van de Bikewriters, muziek, theater én een outdoor cinema.