Vierdaagse wandelevent

Vierdaagse Afstandsmarsen 2017

Van 18 tot en met 21 juli 2017 staan Nijmegen en de omringende gemeenten weer in het teken van de Internationale Vierdaagse Afstandmarsen. Vier dagen lang wandelen 42.000 deelnemers de 30, 40 of 50 kilometer voor dat felbegeerde Vierdaagsekruisje. Na het grote feest van vorig jaar starten we nu met de 101e editie. Loop jij mee?

Gemeenten

Naast Nijmegen zelf staat elke dag in het teken van een andere gemeente. Zo is de eerste dag De dag van Elst, de tweede dag De dag van Wijchen, de derde dag De Dag van Groesbeek en de vierde dag De dag van Cuijk. De routes brengen de wandelaars door de mooiste gebieden. De Wedren is iedere dag het startpunt voor de wandelaars, in alle vroegte beginnen zij hier hun wandeling. De binnenstad van Nijmegen wordt steeds gestart en gefinisht wat enorm veel bekijks trekt, zeker op de dagen dat de route echt door het centrum loopt, zoals op Roze Woensdag.

Vierdaagsefeesten

downloadTegelijkertijd (en al wat dagen eerder) vinden de Vierdaagsefeesten plaats. De hele week is het tijdens de Vierdaagsefeesten een groot feest, zowel voor jong als oud! De hele stad stad staat 7 dagen lang op zijn kop en trekt zo’n 1,5 miljoen bezoekers. Lees er alles over op www.vierdaagsefeesten.nl.

Grootste wandelevenement

De eerste Internationale Vierdaagse Afstandmarsen werd gehouden in 1909. Dit jaar wordt alweer de 100ste editie! In al die jaren is het evenement uitgegroeid tot het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld. Dag vier is het feest groter dan de andere dagen: het einde van de Vierdaagse! Op de Via Gladiola (St. Annastraat) is het elk jaar één groot feest. Vele mensen komen naar de Via Gladiola om de wandelaars het laatste duwtje in de rug te geven. Wil jij deze helden ook komen aanmoedigen? Neem dan traditiegetrouw gladiolen mee voor de wandelaars!

Datum: 18 t/m 21 juli 2017
Plaats: Nijmegen