024 Geschiedenis 2017

024_geschiedenis_nijmegen_vierkant-jpgmediaclass-facebook-og-75476a0dc140accd5c88a86489d839cda0813029Maand van de Geschiedenis

Oktober is de Maand van de Geschiedenis: het grootste historische evenement van Nederland. Ook Nijmegen – als oudste stad van Nederland – doet hier natuurlijk aan mee en zet in het weekend van 13 t/m 15 oktober haar geschiedenis in de schijnwerpers met als thema dit jaar geluk. Van Noviomagus tot “Havana aan de Waal”: beleef de geschiedenis van de oudste stad van Nederland.

Vrijdag 13 oktober: Stevenskerk
Vrijdagavond 13 oktober is de openingsavond van 024geschiedenis in de Stevenskerk. Kom luisteren en kijken naar diverse lezingen en optredens: zo zal de Denker des Vaderlands, René ten Bos, ons meenemen op een filosofische zoektocht naar geluk en krijgen we een preview van de musical ‘Ketters, geloof in Nimmegen’.

De traditionele historische markt van 024geschiedenis wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken! De diverse (cultuur)historische instellingen en verenigingen die Nijmegen rijk is zullen in de Stevenskerk een pop-up museum vormen rond het thema geluk. Struin langs fascinerende objecten, aanschouw uniek beeldmateriaal en neem een kijkje bij de diverse activiteiten in de kapellen.

Zaterdag 14 oktober: Mariënburg
Vergaar historische kennis en inspiratie in het culturele hart van de stad. Schuif aan bij de lezingen van Radboud in de Stad in Bibliotheek Mariënburg of bij de film over Nijmeegs Geluk in LUX. In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis ontdek je de geluksgeschiedenis van NEC in een verrassende tentoonstelling. Op zaterdagavond kun je in LUX wederom je kennis testen in de Grote Nijmeegse Geschiedenisquiz 2017 of genieten van het ‘Qluerig’ LBHT-programma in Bibliotheek Mariënburg.

Zondag 15 oktober: Valkhofkwartier
Beleef in het Valkhofkwartier actief geschiedenis, geschikt voor jong en oud! Je kunt meedoen met een historische smikkeltocht langs de diverse locaties van het Valkhofkwartier. Tijdens deze zoektocht naar historische hapjes ontdek je verschillende activiteiten zoals wandelende theatervoorstellingen en een exclusieve rondleiding door de Bastei. Op Kelfkensbos zijn er bovendien levensgrote geschiedenisspellen: van ‘Romeins Risk’ tot ‘Operation Market Garden’. Ook kun je je laten meeslepen door de spannende verhalen in de geluksroute van het Gilde!

Plaats: Nijmegen
Datum:
 13 t/m 15 oktober
Kosten:
Gratis toegankelijk

Kijk voor meer informatie en het actuele programma op 024geschiedenis.nl.