024 Geschiedenis 2018

024_geschiedenis_nijmegen_vierkant-jpgmediaclass-facebook-og-75476a0dc140accd5c88a86489d839cda0813029Maand van de Geschiedenis

Oktober is de Maand van de Geschiedenis: het grootste historische evenement van Nederland. Ook Nijmegen – als oudste stad van Nederland – doet hier natuurlijk aan mee en zet in het weekend van 19 t/m 21 oktober haar geschiedenis in de schijnwerpers met als thema dit jaar ‘opstand’Van Noviomagus tot “Havana aan de Waal”: beleef de geschiedenis van de oudste stad van Nederland.

Vrijdag 19 oktober: Stevenskerk
Vrijdagavond 19 oktober is de openingsavond van 024geschiedenis in de Stevenskerk. Het weekend wordt geopend door Hoogleraar Gelderse geschiedenis: Dolly Verhoeven. Wat wordt vervolgd met een cabaretshow van het historische Senterclaesgilde. Je kan genieten van theatergroep GRAS, meezingen met de mooiste protestliederen en afsluitend is er een borrel.

Zaterdag 20 oktober: Mariënburg
Vergaar historische kennis en inspiratie in het culturele hart van de stad. Schuif aan bij theatergroep GRAS die je mee neemt in alle opstanden in de Nijmeegse geschiedenis in Bibliotheek Mariënburg of bekijk de door Radboud Universiteit reeks historische minicolleges op het Verhalenplein. In LUX draaien films uit de opstandige geschiedenis van Nijmegen.

In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis begint de themawandeling ‘Nijmeegs verzet in oorlogstijd’ en is er spionagetraining.

Zondag 21 oktober: Valkhofkwartier
Doe mee in het Valkhofkwartier aan de historische vossenjacht, gildewandeling of market garden spel. In het museum het Valkof is er een lezing door Johan oosterman rondom Marie van Gelre. De Bastei, Velorama, St. Nicolaaskapel bieden thema rondleidingen aan en het Valkhofbunker is open! Het Huis van de Nijmeegse GS neemt je mee in een wandeling rondom de linkse geschiedenis van Nijmegen. Tot slot is er bij de LUX de grote Nijmeegse geschiedenis quiz.

Plaats: Nijmegen
Datum:
 19 t/m 21 oktober
Kosten:
Gratis toegankelijk

Kijk voor het gehele hier voor het gehele programma.
Kijk voor meer informatie en het actuele programma op 024geschiedenis.nl.