InScience

Wat is InScience?

InScience wil door middel van de kunstvorm film de maatschappelijke relevantie van wetenschap voor een breed publiek verhelderen en toegankelijk maken.

Wat gaan we dan zien?

We worden overspoeld door nepnieuws, gelokt met sensatie en voor de gek gehouden door reclame en satire. Maar hoe weten we wat de feiten zijn?
No Facts, No Future is het thema van de derde editie van InScience Dutch International Science Film Festival 2017. Daarmee neemt het festival stelling in het tijdperk van alternatieve feiten, post-truth en de opvatting dat wetenschap ook maar een mening is.

Klimaatverandering, de voedselrevolutie en de effecten van vaccinatie: InScience bestaat voor het derde jaar op rij uit een diverse programmering met wetenschappelijke vraagstukken waar je meer van wilt weten. Van de beste wetenschapsfilms tot internationale top wetenschappers die je alles vertellen over hun nieuwste inzichten. René ten Bos, de Denker des Vaderlands, is te gast tijdens het festival en houdt een lezing in het kader van het festivalthema ‘No Facts, No Future’. Het festival wordt geopend door de Britse muziekproducer en wetenschapper Max Cooper, met een concert in Doornroosje en een lezing in Lux.

Op het festival zijn meer dan 45 wetenschapsfilms te zien. Het competitieprogramma bestaat uit de beste wetenschapsdocumentaires die het afgelopen jaar wereldwijd verschenen zijn. De films die deel uitmaken van het programma variëren van speelfilms en shorts tot wetenschappelijke documentaires met thema’s als klimaatverandering, de mens en technologie, voedselrevolutie en ruimtevaart. Alle films worden aangevuld met verdiepende gesprekken waarbij wetenschappers en filmmakers met het publiek in gesprek gaan. De films die onder andere te zien zijn tijdens InScience:

Chasing Coral, Cyborgs Among Us, The Farthest, Food Evolution, Hidden Figures, Pre-Crime, Resilience, Unseen Enemy en The Young Karl Marx.

Stap uit je comfortzone, volg je nieuwsgierigheid en ga met InScience op zoek naar verrassende inzichten en ideeën.

Datum: 8 t/m 12 november 2017
Plaats: Lux Nijmegen
Tickets: www.insciencefestival.nl of aan de kassa van LUX Nijmegen.

Alle informatie vind u op www.insciencefestival.nl