InScience

InScience is het internationale festival voor de wetenschapsfilm dat plaatsvindt in en rondom LUX Nijmegen. De vierde editie vindt plaats van 7 tot en met 11 november 2018. Het programma bestaat uit de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen, internationale topwetenschappers die hun nieuwste inzichten delen, interactieve programma’s waarbij bezoekers zelf kunnen participeren in wetenschappelijk onderzoek en een uitgebreid educatieprogramma. Het competitieprogramma van InScience bestaat uit de beste wetenschapsfilms van het festival.

Thema

De vierde editie van InScience staat in het teken van Kunstmatige Intelligentie en de consequenties daarvan voor de samenleving. Veel wetenschappers beschouwen het als de belangrijkste discussie van deze tijd: de ontwikkeling van Kunstmatige Intelligentie (KI). Maar hoewel ze het daarover eens zijn, liggen de standpunten ver uiteen. Niet alleen verschillen ze wetenschappelijk over wat in de toekomst allemaal mogelijk zal zijn, maar ook verschillen ze in de waardering ervan: van grote ongerustheid tot laaiend optimisme. Over de ontwikkelingen op de langere termijn wordt die verdeeldheid alleen maar groter. Vooral over het perspectief van een Algemene Kunstmatige Intelligentie (AKI): een intelligentie die de menselijke intelligent evenaart of zelfs overstijgt. InScience toont de discussie rond de toepassingen en ontwikkelingen en zoomt in op de kansen, de gevaren en de dilemma’s van de zich exponentieel  ontwikkelende technologie.

Programma InScience

In het programma zijn diverse elementen toegevoegd bijvoorbeeld:
– stripexpositie
– verschillende films worden elke dag gedraaid
– interactief met virtual reality
– Do-It-Yourself Labs
– talks
en nog veel meer.. Bekijk het hele programma hier.

Programma voor kinderen

Op de woensdagmiddag wordt de start van het festival gevierd. In samenwerking met Het Klokhuis wordt de Klokhuis wetenschapsprijs uitgereikt. Dit is een jaarlijkse prijs voor het beste wetenschappelijke onderzoek relevant voor kinderen en verkozen door kinderen. Zondag is dé Junior Wetenschapsdag van InScience. Maak kennis met nieuwe en onbekende onderzoeken, test je kennis tijdens de quiz, laat je betoveren door mooie films en ervaar hoe het is om onderzoeker te zijn.

Stap uit je comfortzone, volg je nieuwsgierigheid en ga met InScience op zoek naar verrassende inzichten en ideeën.

Datum: 7 t/m 11 november 2018
Plaats: Lux Nijmegen
Tickets: www.insciencefestival.nl of aan de kassa van LUX Nijmegen.

Alle informatie vind je op www.insciencefestival.nl

Kom alvast in de stemming: