Zevenheuvelenloop

ZevenheuvelenloopOp zondag 18 november is alweer het bekendste hardloopevenement van Nijmegen: De Zevenheuvelenloop. Een hardloopwedstrijd over 15 kilometer met het mooiste heuvelachtige parcours in en rondom Nijmegen, met plek voor maar liefst 33.000 lopers. Jaarlijks staan naast vele bekende nationale en internationale toplopers, een groot aantal fanatieke recreanten aan de start. Een unieke sportieve uitdaging, maar ook een prachtige wedstrijd vanaf de zijlijn!

Het parcours van de Zevenheuvelenloop

Het parcours van de Zevenheuvelenloop is een ronde van precies 15 kilometer, is geheel geasfalteerd en staat bekend als het mooiste van Nederland. Start en finish liggen op de Groesbeekseweg ter hoogte van de Sumatrastraat. Vandaar gaat het verder over de Nijmeegse Baan, Derdebaan, Zevenheuvelenweg, Meerwijkselaan, Postweg, Molenbosweg, Oude Kleefsebaan, Kwakkenbergweg, Postweg, Gelderselaan en Groesbeekseweg. Ondanks wat de naam doet vermoeden, zijn er onderweg geen zeven heuvels. De naam van de hardloopwedstrijd is afgeleid van de Zevenheuvelenweg, die een belangrijk – zo niet het belangrijkste – deel uitmaakt van het parcours.

Loop mee of moedig aan en geniet van het bekendste hardloopevenement van Nijmegen!

Zevenheuvelenloop informatie

Plaats: Groesbeekseweg, Nijmegen
Datum:
 18 november
Tijd:
Start 13.00 uur
Kosten: 
Deelnamekosten.
Toegang terrein toeschouwers gratis.

Kijk voor meer informatie op www.zevenheuvelenloop.nl of volg de laatste nieuwtjes over het hardloopevenement op Facebook.