Carnaval Nijmegen

Groots carnaval Knotsenburg

Optocht-carnaval-NijmegenHet is weer die tijd van het jaar: carnaval! Nijmegen verandert tijdelijk in Knotsenburg en de hele stad staat op zijn kop. Prins Carnaval heeft 4 dagen lang even alle touwtjes in handen. Om 11 uur vindt de sleuteloverdracht plaats en vanaf dan is het feest in Nijmegen. Het Marikenpaleis op de Grote Markt en de Vereeniging zullen weer grote trekkers worden voor carnavalvierend Nijmegen. Ook voor de kinderen is er veel carnaval te vieren en zijn er speciale kindermiddagen.

Carnavalsoptocht op 3 maart 2019

Optocht_Nijmegen_carnavalOp de koopzondag van 3 maart 2019 is het dan tijd voor de grote carnavalsoptocht door de binnenstad van Nijmegen. Prachtig versierde wagens zorgen voor een gezellige sfeer in het centrum. De winkels zijn open, dus je kunt ook gewoon even komen shoppen en de wagens langs de zijkant bekijken. De stad is prima bereikbaar en er zijn leuke (after)party’s voor wie nog even door wil.

Deze pagina wordt bijgewerkt als er meer informatie bekend is. Kijk voor het hele carnavalsprogramma op www.knotsenburg.nl.

Carnavalswinkels in Nijmegen

Natuurlijk kun je in Nijmegen ook al je leuke outfits halen en je attributen voor deze carnaval. Je carnavalskleding koop je bijvoorbeeld bij de Feestwinkel FeestXpert, maar ook veel andere winkels verkopen pakken en kostuums. In de Van Welderenstraat en Lange Hezelstraat zijn leuke kleinere winkels met meer unieke attributen en ook in de Molenpoort Passage kan het zo maar zijn dat je leuke feestartikelen vindt. Hou deze pagina in de gaten voor de beste plekken om je carnavalskleding te kopen.

Cafés die carnaval vieren

In Nijmegen doen veel cafés en kroegen mee met carnaval en bouwen zo hun eigen feestje. Zo kun je losgaan in o.a. café Daen, café Lenthe, café TouT,  café Van Ouds en De Waagh. Heb of ken je een café die hierbij vernoemd moet worden? Laat het ons dan weten via het contactformulier.

Fijne carnaval!