Optocht Knotsenburg

Carnavalsoptocht door binnenstad van Nijmegen

Optocht_Nijmegen_carnavalOp de koopzondag van 3 maart 2019 rijdt de carnavalsoptocht weer door de binnenstad. Maandenlang werk wordt getoond aan het grote publiek en in Nijmegen is dat zeker de moeite waard. Diverse carnavalsverenigingen hebben fantastische bouwwerken gemaakt en vaak kosten noch moeite gespaard.

Prachtig versierde wagens op koopzondag

Het grootste evenement van Knotsenburg krijgt dit jaar een aantal vernieuwde elementen. Meer versiering, muziek maar ook een aanpassing in de prijzen die er te winnen zijn. Dit alles om klaar te zijn voor de toekomst en er een nog groter en mooier feest van te maken voor deelnemer en bezoeker. De winkels zijn open en veel cafés en kroegen doen mee, dus je kunt je prima de hele dag vermaken in het centrum van Nijmegen. Kom jij ook?

Carnaval optocht Nijmegen knotsenburgWaar en wanneer is de carnavalsoptocht in Nijmegen?

De optocht van de carnavalswagens door de stad start om 14:00h. Je kunt gewoon langs de route gaan staan (ze rijden zowat door de hele binnenstad) of een specifiek carnavalsplekje uitzoeken. Zo kun je de optocht kieken als vanOuds bij café Van Ouds of lekker dweilen bij De Waagh.

Lees meer over carnaval in Nijmegen.