Fête de la Nature

Fête de la Nature 2018

Dit jaar is alweer de vijfde editie van Fête de la Nature, dat voorheen bekend stond als Dag van het Park.  Zo’n 40 gemeenten in Nederland worden in het weekend van 25 mei omgetoverd tot bijzondere ontmoetingsplaatsen waar veel te beleven valt. Het groen in de steden krijgt tijdens het evenement extra aandacht. Het festival wordt dit keer uitgebreid naar drie dagen, zodat er nog meer moois georganiseerd kan worden.

Feest in de natuur

Alles kan tijdens Fête de la Nature! Kleine en grote initiatieven worden gewaardeerd: een speurtocht door het bos, een snelcursus natuurfotografie, een hardloopclinic of een workshop schilderen in de natuur. Fête de la Nature is een gratis en open festival. Dat betekent dat iedereen met een leuk idee voor een evenement zich kan aanmelden op de website van het evenement.

Organiseer zelf een feest in de Nijmeegse natuur

Voor de Nijmeegse editie van ‘Vier de Natuur’ verzorgt Natuurcentrum De Bastei de coördinatie. Kijk op hun site, meld je evenement aan en doe mee in de Nijmegenbrede communicatie. Je leest er ook meer over een financiële bijdrage voor je evenement!

Nijmeegse parken

Het centrum van Nijmegen kent een heleboel mooie parken, waaronder het Hunnerpark, Valkhof Park en Kronenburgerpark. Wat de deze parken zo bijzonder maakt zijn natuurlijk de hoogteverschillen; de parken zijn heuvelachtig in plaats van vlak. Tijdens de zomermaanden zitten de Nijmeegse parken vaak vol met mensen die van de natuur en de zon komen genieten.

 

Plaats: diverse plekken in (het centrum van) Nijmegen
Datum: het weekend van 25 t/m 27 mei 2018
Kosten: gratis