Gebroeders van Limburg Festival 2018

Gebroeders van Limburg Festival Nijmegen

Gebroeders van Limburg Festival NijmegenVan 25 tot en met 26 augustus 2018 vindt het 14e Gebroeders van Limburg Festival plaats in de Nijmeegse binnenstad. Het jaarlijks terugkerende festival staat geheel in het teken van de middeleeuwen en eert de rijke middeleeuwse historie die Nijmegen kent. Een heel weekend lang kun je zien en beleven hoe het leven in Nijmegen in de middeleeuwen is geweest, met een grote optocht door de binnenstad als hoogtepunt. Leuk voor jong en oud! Dit jaar staat het festival in het teken van het thema: ‘Liefde voor het landschap’, mede omdat Nijmegen ook is verkozen tot Green Capital van Europa!

Het festivalterrein

Gebroeders van Limburg Festival Nijmegen 4Het Gebroeders van Limburg Festival zal zich concentreren in en rondom de Stevenskerk, Stevenskerkhof, de Grote Markt en de Lange Hezelstraat. Alles op loopafstand van elkaar, waardoor je eenvoudig meerdere programma’s kunt volgen. En op de zondagmiddag vindt de traditionele optocht door de binnenstad weer plaats: de blijde incomste. Voor velen het hoogtepunt van het festival. Maar ook in het Kronenburgerpark is er vanalles te doen en beleven, inclusief een bestorming van de Kruittoren.

Programma rondom de Stevenskerk

gebroeders van limburg festivalDe Stevenskerk is het middelpunt van het festival. Van cabaret tot gruwelijke middeleeuwse operaties, er is genoeg te doen! Zo was er vorig jaar een verteller, een zilvertekenaar, rondtrekkende musici, middeleeuwse dans, etc. Ook was er een unieke expositie te zien met voorwerpen die ook in de middeleeuwen deze kerk al sierden. Het programma voor dit jaar volgt snel. Op zondagochtend vindt er traditioneel een speciale Middeleeuwse Kerkdienst plaats ter ere van de Nijmeegse Gebroeders van Limburg.

Buitenprogramma binnenstad

Gebroeders van Limburg Festival Nijmegen 1Op de Grote Markt zijn er historische kinderactiviteiten zoals broodjes bakken en het schieten met een trebuchet. Op het Stevenskerkhof worden diverse authentieke ambachten uitgevoerd. Laat u verrassen door intrigerende demonstraties en optredens. Blijf echter op uw hoede, spectaculaire roofvogels laten hun klauwen zien in de valkenierstent!En in het Hunnerpark zorgen vaak de ridders op paarden voor het nodige spektakel.

De binnenstad zal in het teken staan van middeleeuws vermaak. Tijdens uw bezoek kunt u namelijk zomaar eens verrast worden door een spontane muziek- of theatervoorstelling! Vergeet ook niet langs de marktkraampjes op de Lange Hezelstraat te struinen en een kijkje te nemen bij de levende taferelen rondom de Sint Jacobskapel.

Blijde Incomste, middeleeuwse optocht 

Op zondag trekt de Blijde Incomste door Nijmegen, met prachtige handgemaakte kostuums, dieren en rijkversierde wagens. Tijdens deze historische optocht zijn er ook dit jaar weer enkele nieuwe aanwinsten te bewonderen. Van het Hof van Gelre tot de Gelderse draak: de optocht zit vol verrassingen!

Belevenisroute

Altijd al een exclusief kijkje willen nemen in de verborgen middeleeuwse plekjes van Nijmegen? Laat u zich dan verrassen door de Belevenisroute! Deze route leidt u langs middeleeuwse kelders, verloren bierbrouwerijen en stadskastelen.

Nijmegen summer capital-logo-smallNijmegen zomerhoofdstad

Mede door dit evenement en de vele andere activiteiten kan Nijmegen zich met recht de zomerhoofdstad van Nederland noemen. De prachtige parken waarin het Gebroeders van Limburg Festival plaatsvindt laten ook zien waarom Nijmegen de Summer Capital van ons land is en daarmee steeds meer toeristen trekt. Nijmegen is dus zeker ook ideaal voor een lang weekend weg of zelfs een vakantie in eigen land. De mooie natuur en het rivierenpark op een steenworp afstand van en zelfs midden in de binnenstad maakt Nijmegen tot een unieke locatie die menig bezoeker van buitenaf ademloos verrast!

Meer over het Gebroeders van Limburg Festival

Kijk voor het volledige programma van het festival op de website van de Gebroeders van Limburg. Ook zijn de nieuwtjes over het middeleeuwse festival te volgen op Facebook.

Datum: 25 en 26 augustus 2018
Plaats: 
Centrum van Nijmegen (o.a. Stevenskerkhof, de Grote Markt en de Lange Hezelstraat)
Kosten: Verschillend per programma, deels gratis

Foto's