Groene Vrijdag

Heel Nijmegen een dagje duurzaam

Green capitalOp vrijdag 14 december is het Groene Vrijdag in Nijmegen. Groene vrijdag wordt gevierd omdat Nijmegen in 2018 de European Green Capital Award won. Het hele jaar hebben we extra veel mooie ‘groene’ dingen gedaan met de stad. Nu het einde erop zitten, willen we vooral een signaal geven dat we hiermee door kunnen en moeten blijven gaan. Daarom wordt iedereen opgeroepen om ‘groen’ te doen op deze ‘Groene vrijdag’ in Nijmegen.

Wat gaat er allemaal gebeuren?

Op vrijdagmiddag 14 december maken we samen Nijmegen groener en mooier. Je kunt van alles doen om mee te helpen!! Denk aan het schoonmaken van onze stad, het planten van fruitbomen, een bingo in een zorgcentrum of het overschilderen van muren. Ook jij kunt op verschillende manieren meehelpen! Zo bouwen we aan een gezamenlijk doel: ook na het Green Capital jaar 2018 is onze stad een stuk groener en misschien is Groene Vrijdag wel de start van een mooie traditie. In de middag zijn er een tal van activiteiten en in de avond kan iedereen van 18.30 tot 19.15 uur genieten van de lichtshow Glow Green op Kelfkensbos.

Ga aan de slag:

  • Bedenk (met jouw bedrijf, instelling, school of straat) een activiteit waar de stad groener van wordt.
  • Steek op Groene Vrijdag (samen met jouw collega’s, klasgenoten of buren) de handen uit de mouwen bij een van de activiteiten.
  • Stel als bedrijf of instelling free tickets beschikbaar voor het avondprogramma met gratis toegankelijke culturele activiteiten. De tickets zijn alleen bedoeld voor de deelnemers van Groene Vrijdag.

Na de inspanning op de middag van 14 december genieten alle deelnemers aan Groene Vrijdag ‘s avonds van allerlei culturele, sportieve en aantrekkelijke activiteiten in de stad.

Wil je nu al aan de slag?

Houd hiervoor de website van Green Capital Nijmegen in de gaten op: https://greencapital2018.nl/groenevrijdag/