Groene Vrijdag

Groene vrijdag op 14 december wordt gevierd omdat Nijmegen in 2018 European Green Capital.

Wat gaat er allemaal gebeuren?

Op vrijdagmiddag 14 december maken we samen Nijmegen groener en mooier. Je kunt van alles doen om mee te helpen!! Denk aan het schoonmaken van onze stad, het planten van fruitbomen, een bingo in een zorgcentrum of het overschilderen van muren. Ook Jij kunt op verschillende manieren meehelpen!

Zo bouwen we aan een gezamenlijk doel: ook na het Green Capital jaar 2018 is onze stad een stuk groener en misschien is Groene Vrijdag wel de start van een mooie traditie.

Ga aan de slag:

  • Bedenk (met jouw bedrijf, instelling, school of straat) een activiteit waar de stad groener van wordt.
  • Steek op Groene Vrijdag (samen met jouw collega’s, klasgenoten of buren) de handen uit de mouwen bij een van de activiteiten.
  • Stel als bedrijf of instelling free tickets beschikbaar voor het avondprogramma met gratis toegankelijke culturele activiteiten. De tickets zijn alleen bedoeld voor de deelnemers van Groene Vrijdag.

Na de inspanning op de middag van 14 december genieten alle deelnemers aan Groene Vrijdag ‘s avonds van allerlei culturele, sportieve en aantrekkelijke activiteiten in de stad.

Wil je nu al aan de slag?

Houd hiervoor de website van Green Capital Nijmegen in de gaten op: https://greencapital2018.nl/groenevrijdag/

Tickets Groene Vrijdag

Vanaf eind november zijn de free tickets beschikbaar en kan je ook inschrijven als vrijwilliger of groep vrijwilligers op een specifieke activiteit op de middag.