Herfstvakantie 2018

herfstvakantie nijmegenHerfstvakantie in Nijmegen

De herfstvakantie begint op 13 en eindigt 21 oktober in Nijmegen en ook dit jaar zijn er verschillende activiteiten en evenementen in de binnenstad. Er is van alles te doen: voor jong en oud, gezinnen, vrienden, families, oftewel voor iedereen wat wils. Lees hier het totale overzicht en plan jouw bezoek naar Nijmegen!

 

herfstvakantie nijmegenNajaarskermis – 13 t/m 14 oktober

De najaarskermis in Nijmegen telt bijna 100 attracties, die verspreid staan door het centrum. De draaimolen voor de kleintjes, de Break Dance voor de grote en stoere jongens en meiden en de Mega Booster voor de echte waaghalzen: voor jong en oud is er genoeg te beleven en te zien!

Qtopia Queer Arts Festival – 13 t/m 14 oktober

Wat is Queer? (Voor) wie is Queer? Qtopia geeft geen antwoorden maar stelt vragen door middel van kunst, performance, debat en meer. Qtopia vraagt iedereen zich te verwonderen over de normen van gender en seksualiteit in onze maatschappij. Lees hier meer over het festival.

Cinekid – 13 t/m 21 oktober

Tijdens Cinekid draaien kinderfilms met het thema ‘mediajungle’ en kan er geknutseld worden in de multimediaspeeltuin: het Kidslab in de LUX. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd zoals opblijfavond en een struintocht langs de Waal in samenwerking met De Bastei. Lees hier meer over Cinekid in LUX.

MuZIEum – 13 t/m 21 oktober

Tijdens de herfstvakantie staat bij MuZIEum alles in het teken van herfst. De knisperende blaadjes onder je voeten, een frisse wind op je gezicht en de geur van pas gevallen regen. Ervaar het bij MuZIEum.

Museumkidsweek – 13 t/m 21 oktober

In Museum het Valkhof ontdek je alles in het Archeolab over het leven van de Romeinen! Leer hoe de Romeinen bouwden zonder cement, schiet met een katapult of word architect van je eigen Romeinse stad. Ga op ontdekkingstocht en vind allerlei technische snufjes uit de Romeinse tijd. Je zult vanzelf merken hoe we sommige ervan nog steeds gebruiken.

Nijmeegs Kinderboekenfeest – 14 oktober

Het wordt een bruisende dag, vol activiteiten. Paul van Loon komt met zijn band, Janneke Schotveld & Annet Schaap geven een kijkje in het leven van een schrijver en er komt ook een illustrator langs. Benieuwd wat er nog meer op de planning staat? Bekijk het evenement: Nijmeegs Kinderboekenfeest.

Herfstboktocht – 14 oktober

In een huifkar ga je met je vrienden en familie langs enkele leuke cafés in Nijmegen. Helaas zijn de kaartjes al uitverkocht maar beleven is ook leuk! Lees meer: Herfstboktocht.

Hoogstraatje – 17 oktober

In de herfstvakantie, komt de professor van Mad Science op bezoek bij Hoogstraatje. Om 15.00u begint de workshop “Smakelijke Smaken” en het belooft weer een dolle boel te worden. Het is geschikt voor kids van 6 t/m 12 jaar. Iedereen mag gratis mee doen en alle deelnemers krijgen wat leuks mee naar huis. Meld je snel aan via kantoor@hoogstraatje.nl, dan weet je zeker dat je mee kunt doen.

Opening Pride Photo – 18 oktober

Op donderdag 18 oktober om 19.00 op Plein 1944 is de opening van Trots, de fototentoonstelling van Pride Photo. De expositie laat 18 levensgrote foto’s van 12 transgender modellen zien om een positief tegengeluid te bieden aan discriminatie van transgender personen.

Stevenskerk Nijmegen024Geschiedenis – 19 t/m 21 oktober

Nijmegen, de oudste stad van Nederland, zet haar geschiedenis in de schijnwerpers met als thema dit jaar ‘opstand’Op diverse locaties in de binnenstad wordt er iets georganiseerd tijdens 024Geschiedenis.

Bockbierdag – 21 oktober

Proef 25 verschillende bockbieren bij vijf verschillende kroegen in hartje centrum. De jaarlijkse Bockbierdag wordt georganiseerd door de Nijmeegse Bier Feesten.

FAN event 2018 – 21 oktober 

In de Stevenskerk is een korte filmische documentaire te zien: Note in a cout. De film is een initiatief van de Stichting FAN Friendship Albany NY-Nijmegen en werd opgenomen in Nijmegen en Albany. Meer informatie? Bekijk de website van Stichting FAN.

 

Bied jij als ondernemer in de binnenstad van Nijmegen een leuke activiteit aan? Laat het ons weten!