Huis van Sinterklaas

Bezoek de Sint

Huis van Sinterklaas NijmegenHet bezoek van Sinterklaas in Nijmegen is dit jaar opnieuw heel bijzonder! Na de traditionele intocht op zaterdag 18 november blijft Sinterklaas met zijn Pieten weer in Nijmegen logeren. En jij kunt in die tijd het Huis van Sinterklaas bezoeken! Vanaf woensdag 22 november zal de Sint op enkele dagen ook zelf aanwezig zijn. Je kunt hem dan ontmoeten, je cadeauwensen doorgeven én je Pietendiploma laten ondertekenen.

Haal jij je Pietendiploma?

Tijdens de intocht worden er Pietenboekjes uitgedeeld. Hierin staan o.a. liedjes, een looproute, opdrachten en een kleurplaat. Met het boekje kun jij je pietendiploma halen. Bezoek alle Pietenlocaties in de stad. Als je overal bent geweest kun je jouw eigen Pietendiploma laten ondertekenen door de Sint in het Huis van Sinterklaas.

Mijters tellen

Een van de opdrachten is niet op één locatie, maar heeft te maken met de hele route. Tel onderweg alle mijters van Het Huis van Sinterklaas die je tegenkomt. Zorg dus dat je altijd goed oplet tijdens de wandeling! Vul het totaal aantal mijters aan het einde van de route op de kleurplaat in zodat de Sint precies weet hoeveel mijters de Pieten verstopt hebben.

De Pieten Puzzel

Voor de Pieten Puzzel moet je naar Museum Het Valkhof. Hier staat een rebus op jou te wachten! Schrijf de oplossing op je kleurplaat en haal jouw stempel bij de receptioniste van het museum. En… vergeet de kortingscoupon voor de familietentoonstelling ‘Nicolaas en de prinses uit het Oosten‘ niet! Of heb jij de prinses al ontmoet bij de rebus?

De Pieten Kleurschool_E1A3121

Natuurlijk moet de kleurplaat wel mooi ingekleurd worden voordat jouw diploma wordt ondertekend door Sinterklaas. Hiervoor kan je altijd terecht bij de Pieten Kleurschool in winkelcentrum Molenpoort. Met ontelbaar verschillende kleurtjes en natuurlijk pepernoten om ondertussen van te genieten!

De Pieten Verbouwing

Neem je ingevulde pietendiploma mee naar het Huis van Sinterklaas in de Marikenstraat. Daar moet je de Pieten nog even helpen met de Pieten Verbouwing voor je de laatste stempel krijgt. Met een hand vol pepernoten kun je daar trots jouw ingevulde pietendiploma laten zien aan de Sint en zijn trouwe pieten. De Sint zal je pietendiploma ondertekenen, zodat je hem thuis kunt inlijsten. Je bent dan een échte Piet!

Openingstijden Huis van Sinterklaas

De openingstijden van het Huis van Sinterklaas en alle Pietenlocaties zijn:

Woensdag 22 november 2017 tussen 13.00 – 17.00 uur
Zaterdag 25 november 2017 tussen 13.00 – 17.00 uur
Zondag 26 november 2017 tussen 13.00 – 17.00 uur
Woensdag 29 november 2017 tussen 13.00 – 17.00 uur
Zaterdag 2 december 2017 tussen 13.00 – 17.00 uur
Zondag 3 december 2017 tussen 13.00 – 17.00 uur

Alle activiteiten zijn gratis!

Waar haal ik een Pietenboekje?

De Pietenboekjes worden gratis uitgedeeld tijdens de intocht. Een Pietenboekje is ook altijd af te halen bij Het Huis van Sinterklaas in de Marikenstraat.

Kijk voor meer Sinterklaas activiteiten op centrumnijmegen.nl/sinterklaas-nijmegen