Huis van Sinterklaas

Bezoek de Sint

Het bezoek van Sinterklaas in Nijmegen is dit jaar opnieuw heel bijzonder! Na de traditionele intocht op zaterdag 17 november blijft Sinterklaas met zijn Pieten weer in Nijmegen logeren. En jij kunt in die tijd het Huis van Sinterklaas bezoeken! Vanaf woensdag 21 november zal de Sint op enkele dagen ook zelf aanwezig zijn. Je kunt hem dan ontmoeten, je cadeauwensen doorgeven én je Pietendiploma laten ondertekenen.

Haal jij je Pietendiploma?

Tijdens de intocht worden er Pietenboekjes uitgedeeld. Hierin staan o.a. liedjes, een looproute, opdrachten en een kleurplaat. Met het boekje kun jij je pietendiploma halen. Geen pietenboekje weten te bemachtigen tijdens de optocht? De boekjes liggen vanaf 14 november in een aantal winkels in Nijmegen.

Bezoek alle Pietenlocaties in de stad. Als je overal bent geweest kun je jouw eigen Pietendiploma laten ondertekenen door de Sint in het Huis van Sinterklaas.

Kom mee dansen in de Silent Peten Disco bij de Marikenstraat, tel alle mijters op de looproute van Het Huis van Sinterklaas, ga op zoek naar letters in de Hertogstraat en kleur je kleurplaats mooi in op het Pieten Kleurterras in ’t Hoogstraatje.

Dansen in de Silent Pieten Disco

Huis van Sinterklaas Nijmegen

De pieten zetten de Marikenstraat helemaal op de kop, met hun te gekke dansjes zijn ze zeker niet te missen! Kom gezellig een kijkje nemen in de Pieten Disco , zet je koptelefoon op en maak een dansje met de Pieten. Zijn de pieten helemaal onder de indruk van jouw dansmoves? Dan krijg je een stempel voor in jouw Pietenboekje.

Zoek naar letters in de Hertogstraat

Een van de opdrachten is in de Hertogstraat, daar kom je overal op straat letters tegen! Tel onderweg alle letters van Het Huis van Sinterklaas die je tegenkomt. Zorg dus dat je heel goed oplet, want je wilt er natuurlijk geen één missen! Als je alle letters gevonden hebt dan kun je er een woord mee vormen. Schrijf het juiste woord op in je Pietenboekje en ontvang een stempel.

Kleur je kleurplaten
_E1A3121

Natuurlijk moet de kleurplaat wel mooi ingekleurd worden voordat je het Pietenboekje laat zien aan Sinterklaas. Bij ’t Hoogstraatje zit Kleur-Piet op jou te wachten op het Pieten Kleurterras. Met ontelbaar verschillende kleurtjes en natuurlijk pepernoten, kun je aan de slag gaan. Laat hem als je klaar bent aan Piet zien, en je ontvangt een stempel!

Mijters tellen

Tel onderweg op de looproute van Het Huis van Sinterklaas alle mijters die je tegenkomt. Heb je alle mijters gevonden? Dan ontvang je op het einde een stempel van de Pieten in Het Huis van Sinterklaas.

Openingstijden Huis van Sinterklaas

De openingstijden van het Huis van Sinterklaas:
– Woensdag 21 november: 13.00 tot 17.00 uur
– Zaterdag 24 november: 13.00 tot 17.00 uur
– Zondag 25 november: 13.00 tot 17.00 uur
– Woensdag 28 november: 13.00 tot 17.00 uur
– Zaterdag 1 december: 13.00 tot 17.00 uur
– Zondag 2 december: 13.00 tot 17.00 uur

Alle activiteiten zijn gratis!

Waar haal ik een Pietenboekje?

De Pietenboekjes worden gratis uitgedeeld tijdens de intocht. Een Pietenboekje is ook altijd af te halen bij Het Huis van Sinterklaas in de Marikenstraat.

Kijk voor meer Sinterklaas activiteiten op centrumnijmegen.nl/sinterklaas-nijmegen