Koningsdag in Nijmegen

koningsdag facebook imageKoningsdag 2018 vier je in Nijmegen

Nijmegen is dé stad om Koningsdag te vieren. Pop in het park, gezelligheid op de pleinen, de terrassen bomvol en leuke activiteiten voor de kids. Dit jaar gaat daar weer een extra schepje bovenop. Koningsdag Nijmegen heeft voor ieder wat wils en begint uit te groeien tot een kleine Vierdaagsefeesten, door de hele stad is het feest. In het Valkhofpark is er bovendien weer een vrijmarkt.

Overal feest en winkels open

Koningsdag oranjepop NijmegenIn Nijmegen kun je met Koningsdag op veel plekken terecht voor een mooi feestje. Bovendien zijn de winkels open als op een koopzondag, dus van 12 tot 17 uur. Even shoppen dus en dan naar de volgende feesten:

Koningsdag Nijmegen, op alle pleinen feest!

Ook voor de kinderen is het feest in Nijmegen tijdens Koningsdag. Zo kun je met de kleintjes naar Kinderboel bij de Lindenberg. Wil je meer weet over het programma van alle feestjes met Koningsdag Nijmegen? Kijk dan hieronder naar het overzicht van Koningsnacht en Koningsdag in het centrum van Nijmegen:

Koningsnacht en Koningsdag Faberplein, Maximariënburg

Koningsdag Nijmegen FaberpleinKoningsnacht start op het Faberplein om 18.00 uur en ze gaan door tot 00.00 uur. Artiesten die avond zijn The Night Flight en DJ Derico. Op Koningsdag begint het feest al om 14.00 uur en ook dan gaat het feestje door tot 00.00 uur. Later dus dan vorig jaar! En het programma is weer heerlijk, met Trots, het Nijmeegse duo Bart en Alex en Popgunnn!

Oranjepop tijdens Koningsdag 27 april

Oranjepop Nijmegen Koningsdag HunnerparkNet als ieder jaar wordt het Hunnerpark weer omgetoverd tot Oranjepop. Een jaarlijks terugkerend openluchtfestival in het park en hét leukste muzikale alternatief voor andere, meer commerciële activiteiten op Koningsdag Nijmegen. Een popfestival, met de focus op popmuziek, toegankelijkheid, vermaak en gastvrijheid. Artiesten dit jaar zijn oa Fresku, Too many zooz, Birth of joy, Luwten, Robin Borneman…Check hier het complete programma.

Koningsnacht en Koningsdag Molenstraat, Kingsfestival

Op Koningsnacht komen DJ’s van formaat zoals ChildsPlay, Yung Felix en $hirak de verjaardag van Koning Willem Alexander inluiden in de Molenstraat. Koningsdag begint met één van Nederlands beste coverbands The Euros, die de hele middag zullen spelen. Zodra de avond valt sluiten we het buitenpodium knallend af met o.a. Irwan, Faya en (live on stage) F1rstman!

Koningsnacht en Koningsdag Koningsplein

Koningsdag Grote Markt NijmegenWanneer iedereen op het Koningsplein – van voor naar achter, van links naar rechts – met zijn armen in de lucht staat en luidkeels met de band meezingt. Dat geeft een onbeschrijfelijk goed gevoel. Op Koningsnacht, 26 april, komt Boomshakalak Soundsystem hier voor zorgen. Ongekende sfeermakers van het Nijmeegse DJ collectief. Bekend van onder andere Drift – Om te dansen of 7th Sunday festival. Op Koningsdag, 27 april, staan maar liefst twee topbands op het programma! The Reverend en StringKings zijn twee van Nederlands betere coverbands die het Koningsplein op zijn grondvesten doen schudden.

Koningsdag op de Grote Markt Nijmegen

Last but not least, is natuurlijk de Grote Markt in Nijmegen ook weer geheel versierd in Oranje voor een mooi feestje op Koningsdag. Het feest start om 14:00h met diverse optredens voor jong en oud, waaronder de populaire band Summerland. De cafe’s die dit mogelijk maken zijn Café Daen, De Derde Kamer en De Waagh Nijmegen.

Datum: 27 april 2018
Plaats:
Centrum Nijmegen