Lampionnenoptocht

Leuke lampionnenoptocht voor kinderen

Lampionnenoptocht NijmegenOp donderdag 28 december 2017 wordt voor de 2e keer een gezellige  lampionnenoptocht door het centrum van Nijmegen georganiseerd. Het startpunt van de lampionnenoptocht is om 17:00 uur bij ’t Winterstraatje (voor Pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje). Het wordt een gezellige en mooi verlichte optocht voor (vooral) jong en oud waardoor de straten van de binnenstad gevuld worden met fonkelende lichtjes.

Dwars door de binnenstad

De wandeling loopt dwars door de binnenstad van Nijmegen en duurt ongeveer 45 minuten. Aan het einde van de route wacht de deelnemers een warme verrassing. Enthousiastelingen waarvoor de wandeling net iets te lang duurt worden van harte uitgenodigd om deel te nemen met versierde bolderkarren en verlichte kinderwagens. Heb je een gave kerstoutfit? Trek die dan vooral aan.

Lampion knutselmiddagen bij ’t Hoogstraatje

lampionnenoptocht HoogstraatjeUiteraard mogen lampionnen van thuis meegebracht worden, maar een eigen lampion maken kan ook! Pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje organiseert speciale knutselmiddagen om een eigen lampion te maken.

Let op! Je kan alleen komen knutselen als je je vooraf aanmeldt via info @ hoogstraatje.nl.*

Zondag 17 dec 14:00 – 17:00 uur
Woensdag 20 dec 14:00 – 17:00 uur
Donderdag 28 dec 12.00 – 14.00 uur

*er wordt een maximum van 50 kinderen per dag gehanteerd

Lampion kopen voor het goede doel

lampionnenoptochtBij ’t Hoogstraatje kun je ook voor € 1.50 een lampion kopen. De opbrengst gaat naar het goede doel, namelijk het project Dreamocracy. Dus: neem je lampion mee, kom hem maken of koop er een voor het goede doel en tot 28 december in centrum Nijmegen!

Datum: Donderdag 28 december 2017
Tijd: verzamelen vanaf 16:30 uur bij ‘t Winterstraatje en start om 17:00 uur
Locatie: ‘t Winterstraatje
Toegang: alle deelnemers dienen van tevoren te worden aangemeld. Stuur hiervoor je naam en aantal personen naar info @ hoogstraatje.nl. Zonder aanmelding is het helaas niet mogelijk om deel te nemen.

Meer informatie over de lampionnenoptocht is te vinden op www.hoogstraatje.nl. Deze optocht is mede mogelijk gemaakt door Huis voor de Binnenstad.

Wat is er nog meer te doen deze winter?

winter kerstvakantie nijmegenIn de periode van zaterdag 8 december t/m zondag 7 januari 2018 zijn er verschillende activiteiten in ’t Winterstraatje en is het ook extra gezellig in de binnenstad van Nijmegen. Op het Winterprogramma staan o.a. een Winter Wonder Wandeling en een heuse met tienduizenden lampjes verlichte truckoptocht door de binnenstad! Kijk voor alle activiteiten op deze website.