Lampionnenoptocht

Lampionnenoptocht tijdens Nijmeegse Winterweken

Lampionnenoptocht NijmegenOp zaterdag 22 december 2018 wordt een gezellige  lampionnenoptocht door het centrum van Nijmegen georganiseerd. Het startpunt van de lampionnenoptocht is om 17:00 uur bij de Stevenskerk tijdens de Nijmeegse Winterweken. Het wordt een gezellige en mooi verlichte optocht voor (vooral) jong en oud waardoor de straten van de binnenstad gevuld worden met fonkelende lichtjes. Doe je mee?

>> Aanmelden lampionnenoptocht

Wandelen naar een sprookje

De wandeling start vanaf de Stevenskerk en zo lopen we richting het Valkhofpark. In het Valkhofpark wacht een spannend sprookje op de deelnemertjes. Om de wandeling af te sluiten eindigen we bij ’t Hoogstraatje. Daar kun je nog even nagenieten met een warme chocomelk en een lekker kerstkoekje. Heb je een gave kerstoutfit? Trek die dan vooral aan. Enthousiastelingen waarvoor de wandeling net iets te lang duurt worden van harte uitgenodigd om deel te nemen met versierde bolderkarren en verlichte kinderwagens.

Winter in Nijmegen

Lampion knutselmiddag in Stevenskerk

Uiteraard mogen lampionnen van thuis meegebracht worden, maar een eigen lampion maken kan ook! In de Stevenskerk is een knutselmiddag om je eigen lampion te maken. De knutselmiddag is zaterdag 22 december van 12.00 tot 16.00 uur. 

Bij de Stevenskerk kun je ook voor € 1.50 een lampion kopen.

lampionnenoptocht

Datum: zaterdag 22 december 2018
Tijd: Start om 17:00 uur
Locatie: Stevenskerk
Aanmelden: via Eventbrite

Zonder aanmelding is het helaas niet mogelijk om deel te nemen.

Wat is er nog meer te doen?

Nijmeegse winterweken stevenskerk

In de periode van zaterdag 15 december t/m zondag 6 januari 2019 zijn er verschillende activiteiten in de Stevenskerk tijdens de Nijmeegse Winterweken. Zoals: Kaarsenfeest, kerststallenexposities, koren, bierproeverijen en VR-games in de kerk. Bekijk de aparte pagina op deze site voor het totale programma. Ook zijn er natuurlijk tal van andere activiteiten, zoals ’t Winterstraatje van 8 december tot 6 januari. Kortom: kom gezellig naar de binnenstad van Nijmegen en geniet van de winter.