Marikenloop Nijmegen

De grootste en gezelligste ladies run van Nederland

Marikenloop NijmegenIn 2003 ontstond het idee voor een hardloopwedstrijd uitsluitend voor vrouwen. De Marikenloop was geboren en met een kleine 1500 deelneemsters was het meteen een succes. Nu bestaat het event 16 jaar en komen vrouwen vanuit heel Nederland naar Nijmegen voor deze Marikenloop. Op zondag 27 mei staat de 16e editie op het programma. Dit sportieve feestje wil je niet missen. Schrijf je in en kom gezellig naar de mooiste en meest vrouwvriendelijke stad van Nederland.

Marikenloop Festival

Marikenloop NijmegenDe Marikenloop vierde in 2017 haar verjaardag met een apart festival. Op een nieuwe locatie, namelijk Park Brakkenstein. Naast de traditionele sportmarkt die tijdens de Marikenloop plaatsvond rond, staan daar foodtrucks, is er een workout-zone met o.a. yoga lessen en kunnen kinderen hun lol op bij de springkussens en schmink. Ook dit jaar zijn er wederom diverse workshops, foodtrucks en wordt het een gezellig hardloopfestival.

Nieuwe afstand: 7,5 kilometer

Heb je nu al een paar jaar de 5 km gelopen en ben je aan een nieuwe uitdaging toe, maar is die 10 nog nét wat hoog gegrepen? Schrijf je dan in voor de nieuwste afstand: de 7,5 kilometer. Ook voor bedrijvenloopsters is de 7,5 km een mogelijkheid. Overigens kun je in Nijmegen sowieso wel je lol op als je van hardlopen houdt. Wat denk je bijvoorbeeld van de Stevensloop die dwars door de binnenstad gaat of de Night Run Festival.

Marikenloop NijmegenOvernachten in Nijmegen

Kom je van buiten Nijmegen en wil je blijven overnachten in de stad? Bekijk dan één van de vele hotels van Nijmegen op deze pagina via de knop ‘overnachten’. Alle hostels en hotels zitten midden in de stad, waardoor je ook lekker kunt gaan eten of winkelen de dag ervoor. Vanuit de stad naar de Marikenloop is de busverbinding zeer goed, dus ook dat is dan mooi geregeld.

Datum: 27 mei 2018
Locatie: Park Brakkenstein
Tijd: verschillend
Kosten: € 17,50