Nacht van de Nacht

nacht van de nachtNacht van de Nacht: 14e editie

De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Natuur- en Milieufederaties. Op zaterdag 27 oktober vindt de 14e editie van de Nacht van de Nacht plaats. Ook bedrijven in de binnenstad van Nijmegen doen mee aan Nacht van de Nacht, zoals restaurant Karel en de Bastei.

Restaurant Karel

Bij restaurant Karel is er een lezing en diner bij kaarslicht! Marieke Haverkon vertelt over streenkunde, astrofysica en de duistere zaken die hier mee te maken hebben. Er is een speciaal Nacht van de Nacht menu voor €20,00.

De Bastei

In de Bastei kan je tijdens de Nacht van de Nacht luisteren naar verhalenvertellers en levende muziek in de kanonsgang. Er zijn presentaties, sterrenkijkers en nachtmuziek in het café het wordt een sfeervolle en boeiende avond. Je kunt ook de duisternis ondergaan, wandelend in de Stadswaard samen met de boswachter.

Waarom Nacht van de Nacht?

Vanuit de ruimte wordt Nederland helemaal opgelicht door de hoeveelheid kunstlicht. Oftewel Nederland is een van de lichtste landen ter wereld! Dit noemen we ook wel lichtvervuiling, hierbij kan je denken aan sportvelden, wegen, kantoorgebouwen, parkeerterreinen, monumenten en reclameborden die onnodig de hele nacht branden. Dit moet veranderen! Help jij mee?

Wil je meer informatie over Nacht van de Nacht? Bezoek de website of Facebook.