Nacht van de vluchteling

nacht van de vluchtelingDe Nacht van de Vluchteling vindt plaatst in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni.

Het doel

In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop in verschillende provincies in het land. Zo ook van Nijmegen naar Arnhem, een pittige maar onvergetelijke ervaring. Het startschot klinkt voor alle edities om precies 00:00 uur middernacht.

Met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio. Voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Naast het ophalen van geld, vragen lopers met hun deelname ook op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd.

De Nacht van de Vluchteling is een initiatief van Stichting Vluchteling, een noodhulporganisatie die zich al meer dan veertig jaar inzet voor levensreddende hulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd.

De route

De route begint in het centrum van Nijmegen bij de st Stevenskerk en gaat via de Oversteek de Waal over, via Valburg en Elst naar Arnhem-Zuid. Vervolgens via de John Frostbrug de Nederrijn over om vervolgens via het Openluchtmuseum te wandelen naar het bekendste park van Arnhem Park Sonsbeek. Om daar te finishen in de monumentale, witte Stadsvilla Sonsbeek.

De rustpunten voor de editie Nijmegen – Arnhem kun je hier vinden.