Nijmeegs Boekenfeest

Jaarlijks vindt in het weekend voorafgaand aan de Nationale Boekenweek het Nijmeegs Boekenfeest plaats. Ook dit jaar reizen tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers en muzikanten  af naar Nijmegen om hun licht te laten schijnen over het thema ‘natuur’ via interviews, lezingen, optredens en voordrachten.

Thema Nijmeegs Boekenfeest

Het thema van de boekenweek is dit jaar ‘natuur’. En dat sluit naadloos aan bij de actualiteiten in onze stad. Niet voor niets is Nijmegen in 2018 benoemd tot European Green Capital.

Gasten Nijmeegs Boekenfeest

Het Nijmeegs Boekenfeest wordt in de avond geopend door stadsdichter Amal Karam. Jan  Terlouw brengt een ode aan de natuur. Hanna Bervoets en Lieke Marsman gaan onder leiding van Lotte Lentes in gesprek over de natuur van de mens en de rol van de mens in literatuur. Bioloog en eendenkenner Kees Moeliker vertelt over het ongewone en onwaarschijnlijke in de dierenwereld. Daarnaast zijn er voordrachten van onder meer Christine Otten, Maartje Smits, Eva Meijer en Wout Waanders. Radboud Reflects gaat in op het belang en het geheime leven van planten. Vier docenten van de Radboud Universiteit spreken over de rol van natuur in de literatuur.

Op Ruwe Planken schreef een wedstrijd uit: schrijf je eigen bovennatuurdocumentaire. Vanavond dragen de drie beste inzenders voor en wordt de winnaar gekozen. Muziek is er van de Nijmeegse worldbeat-formatie Thaïti en dj-collectief De Tropen.

Timetable Nijmeegs Boekenfeest

Informatie Nijmeegs Boekenfeest

Het Nijmeegs Boekenfeest wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen, De Nieuwe Oost I Wintertuin, de Bibliotheek Gelderland Zuid, Stadsschouwburg en De Vereeniging, Boekhandel Dekker v.d. Vegt, Faculteit der Letteren RU, Op Ruwe Planken en Radboud Reflects.

Concertgebouw De Vereeniging
10 maart 2018 – 20:00 uur
Meer informatie over het programma: www.wintertuin.nl/boekenfeest-programma
Kaarten: 17,50 (niet bieb-leden)