Nijmeegse Kunstnacht 2018

De achtste editie van de Kunstnacht

Nijmeegse Kunstnacht 2016Op zaterdag 22 september 2018 vindt alweer de 8e editie van de Nijmeegse Kunstnacht plaats. In deze nacht vol unieke belevingen laten verrassende combinaties van Nijmeegse kunstinstellingen in een laagdrempelige festivalvorm aan een breed publiek zien wat ze in huis hebben. Door een ongewone mix te maken van deelnemende partijen ontstaan er spannende cross-overs met kunst in alle disciplines. Het programma vindt plaats op verschillende locaties in het centrum van Nijmegen en op het Honigcomplex

De locaties hebben een doorlopend programma van 20:00 uur tot 01:00 uur. Bezoekers kunnen zelf hun route samenstellen en op zoek gaan naar veelzijdige kunstbelevingen. De nacht wordt afgesloten met een Nachtfeest in Concertgebouw De Vereeniging.

Programma Nijmeegse Kunstnacht 2018

Wil je Nijmeegse Kunstnacht starten in stijl? Dat kan, voorafgaand aan de opening is er een Kunstdiner in Museum het Valkhof. Het is een speciaal menu met kunstige verrassingen op onverwachte plekken in het museum.

Op meer dan 20 locaties verspreid over het stadscentrum en het Honigcomplex vinden speciale cross-overs plaats van kunst, muziek, dans, poëzie, theater, wetenschap, literatuur en interactieve installaties. Bekijk voor het volledige programma de website van Nijmeegse kunstnacht. 

Opening

De Kunstnacht wordt om 20:00 uur geopend op een bijzondere locatie: de Barbarossa-ruïne in het Valkhofpark. Nora Fischer presenteert samen met popgitarist Marnix Dorrestein enkele nummers van haar nieuwste album HUSH. Oftewel waar klassiek en pop samenkomen! Het is een uniek begin van de achtste editie, die tot stand is gekomen in samenwerking met Concertgebouw De Vereeniging.

Nachtfeest

Vanaf 00:00 uur wordt de Kunstnacht afgesloten in de Stadsschouwburg. Het feest is een mix van muzikale performances, theateracts en dj’s overgoten. Dansen in de grote zaal met ‘Het Zusje van Debbie’ of elk half uur een nieuwe dj in het Theatercafé met dj-collectief Changez! Doe mee aan de Open Nederlandse Schuifelkampioenschappen van Café De Plak en ga los in de Retro Lounge met Funk & Soul dj’s van Vintage Sound System.

Nijmeegse Kunstnacht 2018 tickets zijn te kopen via www.nijmeegsekunstnacht.nl.