Nijmeegse Kunstnacht 2017

Nijmeegse Kunstnacht 2016De zevende editie van de Kunstnacht

Op zaterdag 23 september 2017 vindt alweer de 7e editie van de Nijmeegse Kunstnacht plaats. In deze nacht vol unieke belevingen laten verrassende combinaties van Nijmeegse kunstinstellingen in een laagdrempelige festivalvorm aan een breed publiek zien wat ze in huis hebben. Door een ongewone mix te maken van deelnemende partijen ontstaan er spannende cross-overs met kunst in alle disciplines. Het programma vindt plaats op verschillende locaties in het centrum van Nijmegen en op het Honigcomplex De locaties hebben een doorlopend programma van 20:00 uur tot 01:00 uur. Bezoekers kunnen zelf hun route samenstellen en op zoek gaan naar veelzijdige kunstbelevingen. De nacht wordt afgesloten met een Nachtfeest in Concertgebouw De Vereeniging.

Programma Nijmeegse Kunstnacht 2017

Met meer dan 40 deelnemende culturele partijen en een uitbreiding in bovenlokale samenwerkingen neemt het festival een unieke plaats in de regio in en is Nijmegen het podium voor deze cross-overs. De Kunstnacht verbindt de verschillende instellingen en legt een basis voor een klimaat waarin nieuwe initiatieven kunnen ontstaan. Zo werkt dansfestival Moving Futures van o.a. productiehuis de Nieuwe Oost samen met kunstenaarsinitiatief EXPOPLU en is ArtEZ Product Design gekoppeld aan Galerie Marzee. Ook de afdeling Muziektheater van ArtEZ is deelnemer aan het programma. Festival Down The Rabbit Hole doet deze editie voor de tweede keer mee en is als programmeur gekoppeld aan poppodium Doornroosje.

De locaties hebben een doorlopend programma van 20:00 uur tot 01:00 uur. Bezoekers kunnen zelf hun route samenstellen en op zoek gaan naar veelzijdige kunstbelevingen. Zo maakt kortefilmfestival Go Short een surreële beleving in het 16e eeuws Besiendershuis, ontmoet de muziekindustrie de maakindustrie in De Smeltkroes waar Drift Om Te Dansen te gast is, verkent poppodium Doornroosje samen met Galerie Bart de kunst van de nacht in de oude Honigfabriek en presenteert Museum Het Valkhof een zinderende kunstshow op het podium van Stadsschouwburg Nijmegen. De zevende editie biedt een afwisselend programma van beeldende kunst, muziek, film, theater, literatuur, wetenschap, interactieve installaties, multimedia en dans.

Opening

De Kunstnacht wordt om 19:30 uur geopend in Concertgebouw De Vereeniging met een spetterend optreden van het Edison-winnende project Happy Camper van Job Roggeveen. Artiesten als Pien Feith en Marien Dorleyn (Moss) betreden het podium in de Grote Zaal van Concertgebouw De Vereeniging.

Nachtfeest

De Kunstnacht sluit vanaf 23:00 uur spetterend af met een Nachtfeest in Doornroosje. Het feest is een mix van muzikale performances, theateracts en dj’s overgoten in de sfeer en het decor van Down The Rabbit Hole. De eerste bevestigde artiesten zijn Discos Horizontes & Jamaican Jukebox, de Afrikaanse band Togo All Stars en Down The Rabbit Hole-Residents Groefmeester K en Thud Hola.

Start kaartverkoop

15 juni start de kaartverkoop via www.nijmeegsekunstnacht.nl

Vroege Vogel Passe-Partout kost €13
Combi-ticket (incl. Nachtfeest) kost €18
Ticket Nachtfeest Fêtereret kost €10