Nijmeegs soepie doen?

Wat is er fijner dan je te warmen aan een kom geurige, dampende soep? Wij Zijn Nijmegen en Prikkels zijn op zoek naar dé echte Nijmeegse soep! Heb jij het recept? Stuur het dan in en vergeet niet erbij te vertellen waarom deze soep echt Nijmeegs is. Wie weet behoort jouw soep wel tot de beste vijf en mag je het samen met een kok bereiden voor heel Nijmegen! Op 28 december mag iedereen een soepie komen doen op de Grote Markt. Gratis!

Stuur je recept voor dé Nijmeegse soep in!

Je kunt je recept tot 4 december insturen via de Facebookpagina. Belangrijk is natuurlijk dat je erbij vertelt waarom waarom je soep écht Nijmeegs is! Een soep die bijvoorbeeld gemaakt wordt met lokaal geteelde producten. Of waar een prachtig Nijmeegs verhaal of anekdote achter schuilt. Bijvoorbeeld omdat hij gemaakt wordt met rammenas en pepers uit de buurtmoestuin. Of omdat jouw Vierdaagsewandelaars altijd de finish halen dankzij jouw versterkende soep. Of omdat het de Syrische soep was die je hart verwarmde toen je in Heumensoord verbleef. Of de Turkse soep van je buurvrouw waar je altijd mee mocht blijven eten. Of misschien omdat je oma altijd vertelde dat ze deze smakelijke soep maakte tijdens de oorlog, met groenten die ze van een aardige Nijmeegse boer kreeg. Kortom, alles is mogelijk!

Laat heel Nijmegen je soep proeven

Een deskundige jury gaat de ingezonden recepten beoordelen en kiest er vijf uit. Ben jij de gelukkige inzender van één van deze uitverkoren recepten? Dan mag je samen met een echte kok jouw soep bereiden voor heel Nijmegen! Op 28 december is namelijk jong of oud, blond, grijs, rood, zwart of bruin, van harte welkom op de Grote Markt. Rondom de kerstboom midden op het plein staan sfeervolle soeptentjes waar iedereen de verse, dampende soepen mag proeven en beoordelen. Wie weet wordt jouw soep dan wel uitgekozen als het enige echte Nijmeegse soepie! Bovendien kun je er ook nog eens leuke prijzen mee winnen zoals een diner voor twee of een kadobon van €50.

Datum: Donderdag 28 december 2017
Tijd: 16:00-20:00 uur
Locatie: Binnenstad
Toegang: Gratis