Open Monumentendag

 Nijmeegse monumenten opengesteld

Stevenskerk Nijmegen

In het weekend van 8 en 9 september vindt de 32ste editie van de BankGiro Loterij Open Monumentendag plaats, een van de grootste culturele evenementen van Nederland met als landelijke thema ‘In Europa’.

Nijmegen heeft door de eeuwen heen een verbintenis met de Europese geschiedenis. Enkele voorbeelden hiervan zijn: Karel de Grote, vredesonderhandelingen, Nijmegen was frontstad tijdens Operatie Market Garden. Dit jaar is Nijmegen de Duurzaamste Stad van Europa: Green Capital 2018!

De Nijmeegse geschiedenis is nog op veel plekken in de stad zichtbaar en tijdens de Open Monumentendag is een groot deel van deze locaties open voor publiek. De deelnemende monumenten in de binnenstad zijn: Stevenstoren, De Waagh, Kronenburger, Commanderie van St. Jan, Mariënburgkapel, Stadsschouwburg en ga zo maar door!

In het programmaboekje staan alle deelnemende monumenten en activiteiten van Open Monumentendag Nijmegen.

Een mooi initiatief tijdens de Open Monumentendagen is dat er in St. Stevenskerk een boekenmarkt plaatsvindt. Met veel boeken vanaf 50 eurocent! Ook is er een mooi aanbod aan sieraden, mutsen en shawls. De opbrengst gaat volledig naar Caminul Phillip, een dagopvang voor kansarme kinderen in Boekarest, Roemenië. De Boekenmarkt is zaterdag 8 september 10.30 – 17.00 uur en zondag 9 september 12.00 – 17.00 uur.