Opening De Bastei

Uitgebreid feestelijk programma rond opening De Bastei

De Bastei Nijmegen openingDit weekend opent het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei in Nijmegen haar deuren aan de Waalkade. Voor deze opening zijn er op zaterdag en zondag allerlei activiteiten voor jong en oud. De grootste attractie is het gebouw zelf, met de vele kruip-door-sluip-door gangen en trappenhuis. Om elke bocht, op elke verdieping, wacht een verrassing. Maar ook op de Veertrappen en zondag op de Waalkade zijn er dingen te zien en te beleven. Bovendien kun je met een excursie mee, zo de natuur in. Zeker de moeite waard om dit weekend naar Nijmegen te komen dus.

Programma opening De Bastei

Op beide dagen is er een breed programma. Zo is er een Kids Club met leuke activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Er is een beeldverhaal van opgravingen en archeologische vondsten onder De Bastei en je kunt kijken naar de museumcollectie in vier leefwerelden van het rivierengebied. Dit is slechts een kleine greep en een en ander zal worden opgeleukt met mooie muziek. Het Bastei Café boven in de toren gaat ook open en het uitzicht over de Waal vanaf het balkon is indrukwekkend! Vanaf 15:00 uur op zaterdag en 10:00 uur op zondag start het feest. Bekijk het hele programma op www.debastei.nl.

De Bastei Nijmegen

Over De Bastei Nijmegen

Op en rond de 16e eeuwse verdedigingstoren – de vroegere Stratemakerstoren – is in 3 jaar tijd een modern nieuw museum gebouwd waar heden en verleden samen komen. In De Bastei kunnen bezoekers op een leuke en leerzame manier kennismaken met het verleden van Nijmegen, de natuur op de stuwwal en in het Gelderse rivierengebied. Duurzaamheid staat daarbij voorop. Speciaal voor het openingsweekend zijn er tal van gratis activiteiten, zowel binnen in het gebouw als buiten.

Kijk voor meer informatie over De Bastei en het volledige openingsprogramma op www.debastei.nl

Nog meer te beleven dit Pinksterweekend

Nijmegen heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Zeker ook met deze pinksterdagen. Er is een speciaalbierfestival en op zondag zijn de winkels open en is er een pinkstermarkt. Kortom…genoeg te beleven in centrum Nijmegen tijdens Pinksteren!