Popronde Nijmegen 2018

Popronde Nijmegen: gratis muziekfestival

De Popronde 2018 trapt traditiegetrouw af in ‘thuisstad’ Nijmegen en reist daarna door langs ruim 40 andere steden in 11 weken. Nijmegen heeft dit jaar een recordaantal locaties in de binnenstad waar je, kosteloos, kunt genieten van één van de optredens. De opening is in Museum Het Valkhof en de afterparty in Doornroosje. Daar tussenin kun je op ruim 40 locaties terecht voor jouw stukje Popronde!

Nieuwe locaties Popronde

Popronde centrum NijmegenNaast de vertrouwde locaties zijn er dit jaar een aantal nieuwe locaties die bands, singer-songwriters, producers en hiphop crews in huis nemen. Het net geopende Het Alternatief heeft o.a. Rey Tranquilo onderdak, Theater Vier kiest voor singer-songwriters als Logout en Laura Sjin, en heel bijzonder zijn de ‘Tussen de lakens’- sessies in Hotel Linnen, waar een hotelkamer wordt omgetoverd tot concertlocatie. ‘s Middags tussen 16.00u en 18.00u zal de St. Stevenskerk het prachtige décor zijn voor previewoptredens gegeven door Eva van Pelt, Jasper Mook en Roel Pothoven.

Opening en afterparty

Om 19.30u wordt Popronde Nijmegen officieel geopend in Museum het Valkhof. Aansluitend, om 20.00u zal OOR Talent Nona het eerste officiële optreden van Popronde Nijmegen, en daarmee van Popronde 2018 geven. Hierna zal het programma zich verspreiden door het centrum van de stad. Vanaf 00.30u is Doornroosje de plek waar de afterparty losbarst, met Yip Roc, Jaskelis en Playground Zer0 wordt er gedanst tot in de vroege uurtjes!

Over de Popronde

Popronde vindt dit jaar plaats in 43 steden gedurende de periode van 13 september t/m 24 november 2018. Naar verwachting zullen tenminste 750 podia deelnemen en ruim 1300 optredens plaatsvinden door de geselecteerde artiesten. Alle deelnemende bands zijn afkomstig uit Nederland. De kweekvijver voor het talent van de toekomst! Onder andere Racoon, Dotan, De Staat, Chef’ Special, Roosbeef en Kensington namen aan eerdere edities van de Popronde deel.

Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2018 en het programma van de steden op www.popronde.nl of op Twitter & Facebook.

Datum: 13 september 2018
Plaats:
 Verschillende locaties in Nijmegen
Kosten: Gratis
Gehele programma: https://www.popronde.nl/steden/nijmegen

 

Foto's