Qtopia Queer Arts Festival

Nieuw Nijmeegs festival over Queers

Van 29 september tot 14 oktober is er een nieuw festival in Nijmegen: Qtopia Queer Arts Festival! Je vraagt je wellicht af: Wat is Queer? (Voor) wie is Queer? In plaats van antwoorden te geven stelt het Qtopia Queer Arts Festival liever vragen. Vragen stellen zij door middel van onder andere fotoseries, performances, een dansvoorstelling, debat en film. In deze eerste editie komen voornamelijk de thema’s seksualiteit en gender aan bod. De kunstenaars bevragen onder andere de grenzen van wat mannelijk en vrouwelijk is, wanneer de twee in elkaar overvloeien en wanneer die labels eigenlijk niet meer uitmaken. Maar ook, wat is seksualiteit en hoe kan dat er uit zien?

Locaties in het centrum van Nijmegen

Het festival vindt op diverse locaties plaats in de binnenstad van Nijmegen zoals: Kollektief Kafé Bijstand, Eetcafé de Klinker, Roze Huis Nijmegen, Singular Art Gallery, Stadsschouwburg, Bibliotheek De Mariënburg, Galerie Zeven Zomers, Café de Plak, Filmhuis 042, LUX, ThomTom Bar, Etalage Stadhuis en Extrapool.

Opening

Qtopia start het festival op zaterdag 29 september om 21.00 uur in de Vrouwenschool aan de Dominicanenstraat 6 in Nijmegen met DJ Ingrid S. De officiële opening-Grand Opening Qtopia vindt op zondag 30 september plaats om 16.00 uur in Kunstmagazijn, galerie en kunstuitleen  in de Kanunnik Mijllinckstraat 1 in Nijmegen met diverse sprekers, performances, lieve en stoute liedjes en queerhapjes en drinken.

Programma

Het progamma is te vinden op de website van Qtopia Queer Arts Festival of voor meer informatie bekijk Facebook.