Ronde van Nijmegen

Ronde van NijmegenRonde van Nijmegen 2018

De Ronde van Nijmegen is een schitterende wielertocht voor recreatieve wielrenners. De Ronde van Nijmegen wordt in 2016 voor de vijfde keer georganiseerd, een lustrum! De route is een mix van pittige klimmetjes, afgewisseld met vlakke stukken dijk en glooiend heuvellandschap. Men kan kiezen uit drie verschillende afstanden: 70km, 120km of 160km. En weet wel, als je kiest voor een langere afstand dan kan je daarna extra goed genieten.

Great Britain Ride

Ronde van Nijmegen 2018

Het thema van de Ronde van Nijmegen is dit jaar ‘Great Britain’. Er is extra aandacht voor een aantal kleurrijke renners zoals Tommy Simson, Mark Cavendish en Marc Wiggins (Sir Wiggo). Voor de liefhebbers is er Fish & Chips en Engelse Scones. Ook de muziek is lekker Brits; van de Rolling Stones tot Radiohead en van de Beatles tot Belle & Sebastian. Een live coverband komt bovendien Britse nummers spelen. Kortom, het gaat weer een mooi wielerfeest worden!

Klimtijdrit Oude Holleweg

De Ronde van Nijmegen is een recreatieve toertocht en geen wedstrijd. Echter op de Oude Holleweg is er wel tijdwaarneming en wordt er een klimklassement opgemaakt voor de snelste vrouw, man en team. Het steilste stuk gaat 12% omhoog. De winnaars winnen dit jaar een Ronde boven Nijmegen in een hete luchtballon.

Ronde van Nijmegen FietsmarktFietsmarkt Ronde van Nijmegen

Elke finisher ontvangt bij de finish een gratis frisje, Radler of Jopen biertje. Op de markt staan diverse originele foodtrucks en honderden picknick banken zodat er nog gezellig nagepraat kan worden. Dit jaar met een Britse touch, fish&chips, High Beer, scones en pulled pork. Het wordt weer Bourgondisch genieten! Ook zal er een groot scherm zijn zodat de Giro live gevolgd kan worden. Daarnaast zullen er bijzondere dingen te beleven zijn op de finishmarkt.

Kortom, schrijf je snel in, individueel of als bedrijven/vrienden-team.

Datum: 13 mei 2018
Plaats: Nijmegen
Tijd: Wisselend
Kosten: Wisselend