Sambafestival Nijmegen

14e editie Sambafestival Nijmegen

Sambafestival nijmegenOp zaterdag 1 & zondag 2 september 2018 vindt alweer de 14e editie van het Sambafestival Nijmegen plaats. Zaterdag 1 september is het Workshop Saturday, waarbij sambaspelers les krijgen van gerenommeerde docenten uit binnen- en buitenland. Op de koopzondag 2 september is Play Out Loud Sunday met optredens van sambagroepen, capoeiragroepen en dansgroepen. Het programma van beide dagen vind je op de site van het Sambafestival Nijmegen.

Zaterdag: Workshops in de Lindenberg

2 sep Zomerparade NijmegenNaar aanleiding van de succesvolle workshopdag van afgelopen 4 jaar wordt er ook dit jaar een dag vol workshops georganiseerd: Workshop Saturday! Sambaspelers kunnen op zaterdag inspirerende lessen krijgen van muziekdocenten uit binnen- en buitenland. Workshop Saturday wordt gehouden in de Lindenberg.

Koopzondag: Samba in de stad

sambafestival-logoKom je deze koopzondag winkelen in Nijmegen, dan kun je kijken naar sambagroepen, capoeiragroepen en dansgroepen die optreden in de binnenstad van Nijmegen. Nieuw dit jaar is dat het Sambafestival een indoor programma heeft in de Lindenberg. Daarnaast zijn buiten in de zon in Kelfkensbos, Valkhof en in de binnenplaats van de Lindenberg optredens te zien.

Al 14 jaar een begrip in Nijmegen

Sambafestival Nijmegen 2013 Grote MarktHet festival is in 2005 ontstaan door een oproep van de gemeente aan inwoners om een evenement te verzinnen en te organiseren ter ere van het 2000-jarig bestaan van Nijmegen. Op zondag wordt het centrum van Nijmegen traditiegetrouw omgetoverd tot één groot bruisend sambafeest met een grote diversiteit aan muziek- en dansgroepen. Dans je mee?

Plaats: Centrum Nijmegen
Datum: zaterdag 1 en zondag 2 september
Kosten: de optreden op zondag zijn gratis. Meer informatie over de kosten van een dagticket en/of een avondticket voor de zaterdag vind je op de website van het Sambafestival.