Intocht Sinterklaas 2017

Intocht Sinterklaas in Nijmegen

Aankomst intocht sinterklaas NijmegenOok dit jaar komt Sinterklaas weer naar Nijmegen om zijn verjaardag te vieren. Natuurlijk met de stoomboot, samen met zijn Pieten én witte schimmel Amerigo. De intocht van Sinterklaas is dit jaar op zaterdag 18 november 2017. Het is dan weer één groot feest in het centrum! De Sint komt rond 13 uur aan op de Waalkade om vervolgens een route door de stad te maken. Kom hem welkom heten, zing je longen uit je lijf en geniet van het snoepgoed dat de Pieten uitdelen! Er is ontzettend veel te doen en beleven in de stad.

Programma van de Sinterklaas intochtSinterklaasintocht aankomst Waalkade Sint

Zoals gezegd, is de aankomst van de Sint op de Waalkade in Nijmegen. Daar komt hij natuurlijk aan met zijn stoomboot. Hij wordt verwelkomd door burgemeester Bruls en er zijn leuke optredens om het wachtend publiek te vermaken. Na het feestelijk ontvangst op de Waalkade zal Sinterklaas met al zijn Pieten een rondrit door de stad maken. Via de Voerweg, Burchtstraat, Marikenstraat, Koningsplein, Ziekerstraat, van Welderenstraat, Molenstraat, Broerstraat en Burchtstraat gaat de Sint naar de Grote Markt, waar het één groot feest is! Hou onze site in de gaten voor meer informatie.

Programma van de Sinterklaasintocht

Het programma rond de aankomst van Sinterklaas ziet er als volgt uit:

12:30 uur PraatjesPiet komt aan op de Waalkade
12:58 uur De Stoomboot is in zicht
13:02 uur De kapitein is bezig met aanmeren
13:05 uur Burgemeester schud de hand van Sinterklaas
13:15 uur Sinterklaas is op het grote podium
13:50 uur Sinterklaas start rondrit door het centrum
14:50 uur Aankomst bij de Waagh
15:20 uur Sint en Pieten vertrekken bij de Waagh, Grote Markt
15:40 uur Intocht geheel afgelopen

Let op: deze tijden zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen op de dag zelf. Er kan immers van alles tegen zitten bij zo’n Sinterklaasintocht 😉

Meer Sinterklaas in Nijmegen

Na de intocht blijft Sinterklaas in Nijmegen. Hij logeert dit jaar in de Marikenstraat, daar is een unit omgetoverd tot het tijdelijke Huis van Sinterklaas. In de Mariënburgkapel vindt namelijk de Pietenverbouwing plaats om het Huis van Sinterklaas op te knappen voor volgend jaar. Daar en daaromheen organiseren diverse ondernemers leuke activiteiten. Bekijk het volledige overzicht aan activiteiten op onze Sinterklaaspagina.

Plaats: Waalkade – Grote Markt
Datum: zaterdag 18 november 2017
Tijd: 13:00 uur
Kosten: gratis