Splash Nijmegen 2017

Opnieuw waterglijbaan in centrum Nijmegen

Splash Nijmegen centrum waterglijbaanOok dit jaar zal er weer een lange waterglijbaan in centrum Nijmegen worden georganiseerd door Splash. Vanaf  donderdag 25 t/m zondag 28 mei kunnen deelnemers van de 200 meter lange waterglijbaan over de trappen naar de Waalkade glijden. Een nieuwe locatie dus, die volgens de organisatie extreem steil is. Toeschouwers kunnen het spektakel aanschouwen onder het genot van een cocktail op het speciaal aangelegde strand van Splash.

Meer over Splash Nijmegen

Splash NijmegenDe Waterglijbaan in Nijmegen wordt niet alleen steiler… Er wordt dit jaar ook veel meer omheen georganiseerd. Op de Waalkade komt een strand, met chill-out stoelen, een bar met cocktails en lekkere muziek. Bigger, better, faster, stronger dus! Tickets kosten € 16,50 en er zijn ook Early Birds te verkrijgen voor € 12,50 als je er snel bij bent. In tegenstelling tot vorig jaar neem je deel zonder opblaasband. De nieuwe baan beschikt namelijk over een opblaasbare bodem. Het hellingspercentage is 25%, gelijk aan een zwarte piste in de Alpen, waardoor je een snelheid tot wel 30 km/u kan behalen.

Langste waterglijbaan van Europa

Splash Waterslides, de Nijmeegse Start-up, wil naast de glijbaan hier ook een nieuwe waterglijbaan van maar liefst 500 meter in de Alpen aanleggen. Op deze nieuwe attractie halen deelnemers snelheden van maar liefst 55 km/u op de waterglijbaan van Splash. De organisatie heeft vorig jaar mei al veel succes behaald met een mega pop-up waterglijbaan midden in de Lange Hezelstraat van Nijmegen.

Splash in Zwitserland

In Zwitserland gaat het er anders aan toe dan vorig jaar in Nijmegen. Halverwege augustus gaat Splash naar de Alpen om een waterglijbaan van 500 meter uit te rollen over een berg met een hellingspercentage van meer van 25%. Duizenden bezoekers kunnen met snelheden van meer dan 55 km/per uur van de berg af glijden.

Kaartverkoop via: www.splashyourcity.com

Facebook:  www.facebook.com/splashwaterslides