Stevensloop

Stevensloop: hardloopwedstrijd door Nijmegen

stevensloop-nijmegenOp zondag 18 maart 2018 zal de derde Stevensloop van Nijmegen worden georganiseerd. Leuk om te komen kijken of om mee te doen natuurlijk. Vanwege de verschillende afstanden, variërend van 5 kilometer tot een halve marathon, is het hardloopevenement geschikt voor zowel beginnende als gevorderde lopers. De route gaat dwars door de mooie binnenstad van Nijmegen, waardoor het extra sfeervol is. De langere routes zullen ook de mooie omgeving van Nijmegen laten zien. Een prachtig event om voor naar Nijmegen te komen!

Gratis startnummer

Alle deelnemers aan de eerste drie edities krijgen bij hun inschrijving voor 2018 een gratis startnummer cadeau dat gebruikt kan worden door een nieuwe deelnemer. Met deze actie wil de Stichting Zevenheuvelenloop nog meer hardlopers kennis laten maken met de Nijmeegse stadsloop.

Duurzaam vervoer

De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert haar Stevensloop nijmegenevenementen (de Stevensloop, Marikenloop en Zevenheuvelenloop) op een zo duurzaam mogelijke wijze. Al in de jaren ’90 bood de organisatie voor het eerst een voordelig treinkaartje aan voor de deelnemers aan de Zevenheuvelenloop.

Jaarlijks maken zo´n 15.000 deelnemers gebruik van het voordelige treinarrangement. Iedereen die niet met de trein komt, niet in de regio Nijmegen woont en niet in het bezit is van een NS- of OV-jaarkaart, betaalt een eigen vervoerstoeslag van € 5,- bij de evenementen. Deze toeslag is bedoeld om het reizen per openbaar vervoer te stimuleren. De opbrengst van de Eigen vervoerstoeslag wordt geïnvesteerd in duurzame projecten.

Maar er is meer milieuwinst te halen uit het vervoer: er is een samenwerking aangegaan om busvervoer bij deelnemers en toeschouwers naar de evenementen te stimuleren. Plus de pers wordt op elektrische motoren rondgereden en ook de klokauto een elektrische auto.

Meer duurzaamheid

In het jubileumjaar werd er een flinke stap voorwaarts gezet. De eerste stappen waren het schrappen van de papieren brochure (oplage 180.000) en de 25.000 goodiebags na afloop. De t-shirts zijn inmiddels van gerecyclede grondstoffen, de catering geheel biologisch en het afval wordt meer dan ooit gescheiden aan de afvaldienst aangeleverd.  Er werd bijvoorbeeld ook voor gekozen om de medailles niet meer aan alle lopers uit te delen, om grondstoffen te sparen. Lopers die aangeven geen prijs te stellen op een medaille, krijgen een korting op het inschrijfgeld. Dit om grondstoffen te besparen. Dit beleid wordt nog steeds gehanteerd en is ook doorgevoerd bij de Stevensloop en de Marikenloop.

Doe mee!

In voor een uitdaging? Je kan je hier inschrijven voor de 5km, 10km of de halve marathon. Als je liever samen rent, dan kan je je ook met je collega’s inschrijven voor de bedrijvenloop van 5km of 10km.

Datum: 18 maart 2018
Plaats: Centrum Nijmegen
Tijd: Verschillend per afstand
Kosten: Verschillend per afstand

Kijk voor meer informatie op de website: www.stevensloop.nl

Foto's