Stevensloop

Stevensloop: hardloopwedstrijd door Nijmegen

stevensloop-nijmegenOp zondag 17 maart 2019 zal de vijfde Stevensloop van Nijmegen worden georganiseerd. Leuk om te komen kijken of om mee te doen natuurlijk. Vanwege de verschillende afstanden, variërend van 5 kilometer tot een halve marathon, is het hardloopevenement geschikt voor zowel beginnende als gevorderde lopers. De route gaat dwars door de mooie binnenstad van Nijmegen, waardoor het extra sfeervol is. De langere routes zullen ook de mooie omgeving van Nijmegen laten zien. Een prachtig event om voor naar Nijmegen te komen!

De start van de 5 kilometer, 10 kilometer en halve marathon is verplaatst naar de Lange Hezelstraat, zodat de start en finish dicht de Stevens Stadscross ligt.

Startnummer plus tijdregistratie

Elke afstand heeft een andere prijs, maar bij allen zit het volgende inbegrepen:

  • een startnummer met je eigen naam (incl MYLAPS BibTag voor de tijdregistratie)
  • een medaille voor iedereen aan de finish
  • actiefoto’s die je gratis kunt downloaden
  • water en dorstlesser onderweg
  • een flesje AA Drink aan de finish

Duurzaam vervoer

De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert haar Stevensloop nijmegenevenementen (de Stevensloop, Marikenloop en Zevenheuvelenloop) op een zo duurzaam mogelijke wijze. Al in de jaren ’90 bood de organisatie voor het eerst een voordelig treinkaartje aan voor de deelnemers aan de Zevenheuvelenloop.

Jaarlijks maken zo´n 15.000 deelnemers gebruik van het voordelige treinarrangement. Iedereen die niet met de trein komt, niet in de regio Nijmegen woont en niet in het bezit is van een NS- of OV-jaarkaart, betaalt een eigen vervoerstoeslag van € 5,- bij de evenementen. Deze toeslag is bedoeld om het reizen per openbaar vervoer te stimuleren. De opbrengst van de Eigen vervoerstoeslag wordt geïnvesteerd in duurzame projecten.

Maar er is meer milieuwinst te halen uit het vervoer: er is een samenwerking aangegaan om busvervoer bij deelnemers en toeschouwers naar de evenementen te stimuleren. Plus de pers wordt op elektrische motoren rondgereden en ook de klokauto een elektrische auto.

Dit jaar ook de Stevens Stadscross

De Stevensloop krijgt tijdens de jubileum-editie een extra evenement op zaterdagavond: de Stevens Stadscross. Deze loop gaat dwars door de binnenstad van Nijmegen over kasseien, heuvels, trappen en andere natuurlijke hindernissen en is speciaal voor de lustrum-editie vormgegeven. Het parcours van de nachtcross is ongeveer 6 kilometer lang en de start en finish liggen op de Grote Markt. Lees meer over de stadscross op de eventpagina Stevens Stadscross.

Doe mee!

In voor een uitdaging? Je kan je hier inschrijven voor de 5km, 10km of de halve marathon. Als je liever samen rent, dan kan je je ook met je collega’s inschrijven voor de bedrijvenloop van 5km of 10km.

Datum: 17 maart 2019
Plaats: Centrum Nijmegen
Tijd: Verschillend per afstand
Kosten: 5 km- €10,50
10 km – €15,50
Halve Marathon – €22,50

Kijk voor meer informatie op de website: www.stevensloop.nl

Foto's