Sustainable Fashion Week

Nijmegen is European Green Capital 2018

Om te laten zien hoe de hedendaagse mode- en textielindustrie zich verhoudt tot duurzaamheid worden er deze week – de ‘Sustainable Fashion Week’ – meerdere kleding-gerelateerde evenementen georganiseerd. Zo vinden er van 21 mei tot en met 27 mei onder meer kledingruilevenementen, een symposium en een modeshow plaats.

Symposium

Het symposium Green Capital Fashion vindt op 25 mei van 13:00 uur tot 17:00 uur plaats in de Stevenskerk. Tijdens dit symposium wordt er op een interdisciplinaire wijze verdieping gegeven aan duurzame mode. Dit wordt bereikt door het aan het woord laten van sprekers uit verschillende disciplines, zoals wetenschap, innovatie, ondernemerschap en design. Na dit symposium wordt duidelijk hoe je je footprint zo klein mogelijk kunt houden met betrekking tot je kledingkeuzes.

sustainable fashion weekAls eerbetoon aan de stad Nijmegen voor het behalen van de prestigieuze prijs “Green Capital of Europe 2018” heeft hoedenspeciaalzaak Cappello i.s.m. Art of Blends twee unieke en op duurzame wijze vervaardigde sjaals uitgebracht. De Green Capital sjaals geven samen met historische beelden duurzame aspecten van Nijmegen weer en de gevolgen ervan voor natuur, mens en dier. De Sjaals zijn voor het eerst te zien tijdens het symposium in de st Stevenskerk en de dagen daarna in de Expositie Sustainable fashion.

 

Duurzame catwalk in de Marikenstraat

sustainable fashion weekOp zondag 27 mei wordt er een hele bijzondere catwalk geplaatst in de Marikenstraat. Door beweging op deze speciale catwalk wordt er duurzame energie opgewekt en jij kunt meedoen! Met deze energie willen ze de verlichting in de Marikenstraat de rest van het jaar laten branden. Er is veel te doen, Monique Smit komt de kids vermaken en je kunt prijzen winnen. Komen dus!

Diverse groene modeshows

Op de catwalk zullen diverse modeshows van Green Capital Fashion te zien zijn. Diverse scholen showen hun zelfgemaakte mode van afvalmateriaal of van oude kleding gemaakte nieuwe outfits. Deze ontwerpen ontstonden de afgelopen maanden tijdens het duurzame Green Capital Fashion educatie programma op de volgende scholen: ROC Nijmegen, NSG Groenewoud, Talita Koemi, Karel de Grote college, de Sterrendans en de Buut.

Dancebattle met Monique Smit

Om het bewegen verder heel gemakkelijk te maken presenteert de winkelstraat een middag vol met entertainment. Naast de genoemde modeshows zijn er o.a. dansoptredens, dancebattles en een heuse kids dance battle onder leiding van Monique Smit. De organisatie roept via deze weg ook alle Nijmegenaren op om mee te komen dansen tijdens de speciale dancebattle momenten.

Win een bakfiets

Daarnaast maken klanten van de Marikenstraat deze dag kans op een hippe Babboe bakfiets t.w.v. € 1.000,-. Het enige wat bezoekers hiervoor hoeven te doen is een aankoop in de Marikenstraat en daarna raden op locatie raden hoe lang zij denken dat de verlichting in de Marikenstraat kan branden met de energie die deze dag wordt opgewekt.

Programma:

13:00 – 13:10    Opening
13:10 – 13:20    Spoken word artist Cees de Beer over thema sustainable fashion
13:20 – 13:40    Dancebattle; dans mee en wek zoveel mogelijk energie op!
13:40 – 13:55    Sustainable Fashion Show door ROC studenten
13:55 – 14:30    Dancebattle; dans mee en wek zoveel mogelijk energie op!
14:30 – 14:40    Dansoptreden georganiseerd door Shura
14:40 – 15:15    Sustainable Fashion show door basisonderwijs en voortgezet onderwijs
15:15 – 15:45    Optreden Monique Smit met kids dancebattle
15:45 – 16:00    Prijsuitreiking en overhandiging bakfiets

De Sustainable Fashion Show is tot stand gekomen door een samenwerking met Green Capital Fashion. Omdat Nijmegen dit jaar European Green Capital is staat het hele Sustainable Fashion programma in het teken van duurzaamheid.

Voor meer informatie zie:

Marikenstraat.nl

Greencapitalfashion.nl