TipischNijmegen!

Vier dagen culinair genieten van heerlijke Nijmeegse gerechten

Tipisch Nijmegen 2018Goed nieuws! Het nieuwe evenement ‘TipischNijmegen!’ vindt ook in 2018 weer plaats. Van 30 augustus tot en met 2 september is het weer genieten van heerlijke gerechten uit eigen stad. Diverse Nijmeegse restaurants richten 4 dagen lang hun eigen (tipi)tenten in tot soort van mini-restaurant. Ze serveren het publiek een voorproefje van hun menukaart en presenteren hun kooktalent. De toegang is gratis, er is entertainment en alles en iedereen die deelneemt is lokaal.

Grote tipi’s met lokaal talent

TipischNijmegen! TipischNijmegen! vond vorig jaar voor het eerst plaats in het Julianapark en viel goed in de smaak bij het publiek. Ondanks flinke regenbuien waren er duizenden bezoekers en waren de reacties zeer positief. De deelnemende restaurants haalden alles uit de kast om zich van hun beste kant te laten zien, juist ook als reclame voor de rest van het jaar. Die extra aandacht en passie van de ondernemers zorgden voor hoge waardering, zelfs bij omwonenden. Bovendien bleek de locatie, het relatief onbekende Julianapark, een prachtig, verborgen pareltje, mede dankzij de aankleding met grote tipitenten en sfeervolle verlichting.

Alles is TipischNijmegen!

De meeste deelnemers van vorig jaar doen ook dit jaar weer mee. Daarnaast hebben zich ook al enkele nieuwkomers gemeld, zoals De Pizzabakkers en BoMbaRie. Restaurants kunnen zich nog aanmelden, (het terrein wordt iets uitgebreid), maar het park biedt nog maar enkele plaatsen. De formule is dat er zoveel mogelijk lokale partijen meedoen. Dat geldt dus niet alleen voor de restaurants, maar ook voor de leveranciers, sponsoren, businessclubs. En ook lokale artiesten, dansscholen en muzikanten krijgen een podium op TipischNijmegen!

Succesvolle formule voor foodfestival

TipischNijmegen!TipischNijmegen! is een kopie van het culinaire festival ‘ArnhemProeft!’. Dat is al 4 jaar een groot succes en heeft inmiddels een wachtlijst. Vorig jaar zijn 3 Nijmeegse ondernemers de samenwerking aangegaan om dit evenement de komende jaren net zo succesvol in Nijmegen neer te gaan zetten. De Nijmeegse horeca reageert positief. Het evenement wordt ondersteund door hoofdsponsors Sligro Nijmegen, Grolsch en het Nijmeegse payrollbedrijf David en tientallen Nijmeegse subsponsors. Hierdoor kan de toegang gratis blijven. De drankjes en het eten worden betaald met munten.

Deelnemende restaurants

TipischNijmegen! De restaurants die deelnemen aan TipischNijmegen! zijn (voor zover bekend op moment van schrijven):

Klik hier voor meer info over de deelnemende restaurants.

Openingstijden TipischNijmegen!

TipischNijmegen!Het evenement vindt plaats in het Julianapark direct naast de Wedren. De toegang is gratis en de openingstijden zijn als volgt:

  • Donderdag 30 augustus: 17:00 – 0:00 uur
  • Vrijdag 31 augustus: 17:00 – 0:00 uur
  • Zaterdag 1 september: 14:00 – 0:00 uur
  • Zondag 2 september: 14:00 – 22:00 uur

Programma TipischNijmegen!

TipischNijmegen! Het programma van Tipisch Nijmegen wordt gevuld door lokaal talent. Muziek en meer van artiesten uit de regio Nijmegen, die op de 2 podia zorgen voor vermaak van de gasten tijdens het eten. Voor de invulling van het programma wordt de samenwerking aangegaan met Nijmeegse culturele partijen.

Meer over Tipisch Nijmegen

Het evenement Tipisch Nijmegen wordt georganiseerd door 3 ondernemers uit Nijmegen (De Nijmeegse Boys), Michiel Houkes, Joost van Rooij en Jip Verhoeven. Om het meteen tot een succes te maken zijn zij de samenwerking aangegaan met CU2 die al 3 jaar lang een soortgelijk event zeer succesvol neerzet in Arnhem. Op het Nijmeegse evenement worden circa 15.000 bezoekers verwacht verspreid over 4 dagen, mits het weer natuurlijk wel een beetje meespeelt.

Gedragen door Nijmeegse ondernemers

TipischNijmegen!Het evenement wordt gedragen door Nijmeegse ondernemers. Sponsors, leveranciers en andere partijen die graag hun naam verbinden aan die Nijmeegse initatief. De Hoofdsponsors van het evenement zijn het Nijmeegse payrollbedrijf David, De Sligro in Nijmegen en Grolsch.

Meer informatie: www.tipischnijmegen.nl
Facebook: TipischNijmegen

TipischNijmegen 2018

Foto's