Varen met de Sint

Vaar mee met Sinterklaas op de pakjesboot

Na de lange vaart vanuit Spanje ligt Pakjesboot 21 voor onderhoud in de haven. Sinterklaas heeft diverse Pakjesboten om alle cadeau’s voor de kinderen mee te kunnen nemen. Dat past natuurlijk niet op 1 boot. Jullie zijn van harte welkom op Pakjesboot 21 die duidelijk van de Sint is. De boot is versiert met vlaggen en vlaggetjes, er staan overal cadeau’s en het ruikt er heerlijk naar pepernoten. De Sint en Pieten zwaaien je al tegemoet en overal klinkt Sinterklaas muziek.

De Pieten op de boot, zo’n 25 stuks, wijzen je de weg en vragen soms om je hulp. Na het vertrek wissel je elk half uur van ruimte op de boot.  Zo mag je ze helpen met pepernoten bakken in de kombuis, helemaal onderin de boot. Het ruikt dan ook heerlijk op de boot van Sinterklaas. De Pieten houden wel van een dansje en daarom is er ook een Pietendisco met DJ Piet op Pakjesboot 21. Bij Sint is natuurlijk hoofdpiet en zijn er tal van andere Pieten aanwezig. Uiteraard mag je met ze op de foto! Bij vertrek krijg je de zelfgebakken pepernoten mee naar huis.

Meer informatie over de boot van Sinterklaas

Je kunt vier keer per dag mee op de boot. Een rondvaart duurt ongeveer 1,5 uur. Meer info en tickets op www.varenmetdesint.nl.