De Vierdaagse wandelevent

De Vierdaagse 2018

Stichting DE 4DAAGSE – Toon de Vos

Van 17 tot en met 20 juli 2018 staan Nijmegen en de omringende gemeenten weer in het teken van de 102e Internationale Afstandmarsen Nijmegen. Vier dagen lang wandelen 47.000 deelnemers de 30, 40 of 50 kilometer voor dat felbegeerde Vierdaagsekruisje. Na het grote feest van vorig jaar starten we nu met de 102e editie. Loop jij mee?

Gemeenten

Naast Nijmegen zelf staat elke dag in het teken van een andere gemeente. Zo is de eerste dag De dag van Elst, de tweede dag De dag van Wijchen, de derde dag De Dag van Groesbeek en de vierde dag De dag van Cuijk. De routes brengen de wandelaars door de mooiste gebieden. De Wedren is iedere dag het startpunt voor de wandelaars, in alle vroegte beginnen zij hier hun wandeling. De binnenstad van Nijmegen wordt steeds gestart en gefinisht wat enorm veel bekijks trekt, zeker op de dagen dat de route echt door het centrum loopt, zoals op Roze Woensdag. Het is op woensdag dan een groot feest in het centrum van Nijmegen!

Vierdaagsefeesten

Tegelijkertijd (en al wat dagen eerder) vinden de Vierdaagsefeesten plaats. De hele week is het tijdens de Vierdaagsefeesten een groot feest, zowel voor jong als oud! De hele stad stad staat 7 dagen lang op zijn kop en trekt zo’n 1,5 miljoen bezoekers. De winkels zijn gewoon open deze week! Lees er alles over op www.vierdaagsefeesten.nl.

Grootste wandelevenement

Stichting DE 4DAAGSE – Bianca van Uden

De eerste Internationale Afstandmarsen Nijmegen werd gehouden in 1909. Dit jaar wordt alweer de 102ste editie! In al die jaren is het evenement uitgegroeid tot het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld. Dag vier is het feest groter dan de andere dagen: het einde van de Vierdaagse! Op de Via Gladiola (St. Annastraat) is het elk jaar één groot feest. Vele mensen komen naar de Via Gladiola om de wandelaars het laatste duwtje in de rug te geven. Wil jij deze helden ook komen aanmoedigen? Neem dan traditiegetrouw gladiolen mee voor de wandelaars!

Datum: 17 t/m 20 juli 2018
Plaats: Nijmegen