Wereldlichtjesdag

Kaarsjes voor overleden kinderen

Wereldlichtjesdag Nijmegen 2Op 9 december is het Wereldlichtjesdag. Overal ter wereld worden er dan kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Zo gaat in 24 uur een golf van licht over de hele wereld. Nijmegen doet natuurlijk ook mee. Er is een bijzondere bijeenkomst in de Stevenskerk. Iedereen is welkom om stil te staan bij het kind dat je mist. Of het nu om een pasgeboren baby of jouw volwassen kind gaat. En of je het kind pas heel kort of al tientallen jaren mist. Iedereen is welkom.

Meedoen met Wereldlichtjesdag?

Wil jij op Wereldlichtjesdag in de Stevenskerk een kaars branden voor een overleden kind? Meld je dan aan. Het is niet verplicht, maar wel handig voor de organisatie. Ze begrijpen het ook als je je aanmeldt en om wat voor reden dan ook toch niet in staat bent om er die avond te zijn. Laat het dan even weten, dan zorgen ze dat zij jouw kaars aansteken als je dat wilt.

Aanmelden voor Wereldlichtjesdag in Nijmegen

Programma

  • 18.00 uur: Deuren open
  • 18.30 uur: Start bijeenkomst. Er is muziek en er klinken troostende woorden. En natuurlijk noemen we de namen van de kinderen die gemist worden
  • 19.00 uur: Aansteken kaarsen
  • 19.45 uur: Einde bijeenkomst, koffie voor wie daar behoefte aan heeft