Winterweken op 16 dec

Een zondag vol muziek en activiteiten

Winterweken StevenskerkNa de openingsdag van de Nijmeegse Winterweken in de Stevenskerk, is het zondag 16 december opnieuw een feestelijke dag. De hele dag zijn er activiteiten te beleven en koren te horen. Bezoek de kerststallenexpositie, kom luisteren naar het Kerstverhaal of meld je aan voor de bierproeverij. Voor de kids is er een leuke speurtocht. Daarnaast is er prachtige muziek te horen, dus een ideale dag om rond het winkelen in Nijmegen even binnen te wandelen.

Er komt een ‘photobooth’ met allerlei leuke attributen (van de voorstelling De Familie van Nielie breekt de tent af!) in de Stevenskerk te staan tijdens het openingsweekend. Mét een theaterdocent van Kwatta om de activiteit te begeleiden.

Kerststallen stevenskerk NijmegenProgramma koopzondag 16 december

10.00 – 11.15 uur: Dienst van woord en tafel
11.00 – 18.00 uur: Dagelijkse activiteiten*
12.00 – 13.00 uur: Kooroptreden Kwartet
13.30 – 14.30 uur: Jongerenkoor Jokolo
14.30 – 15.30 uur: Bierproeverij van 4 bijzondere bieren in de kelder van de Stevenskerk. € 5,- p.p. Inschrijven: Bierproeverij Nijmeegse Winterweken
15.00 – 16.00 uur: Heisterkoor Bemmel
16.00 – 17.00 uur: Bierproeverij
16.00 – 16.30 uur: Kerstverhaal door Frank Anthoni van Alphen

winterweken stevenskerk*Dagelijkse activiteiten in de Stevenskerk

Een diverse en bijzondere kerststallen expositie mét speurtocht voor de kids. Deze verzameling kerststallen van allerlei formaten
en materialen is opgesteld in de kooromgang van kerk. Ze zijn aangeleverd door vrijwilligers van de Stevenskring en particulieren.

GEBROEDERS VAN LYMBORCH KERSTSTAL
Deze stal is gebaseerd op de miniaturen van de Gebroeders Van Lymborch en vormgegeven met levensgrote poppen die zorgvuldig nagemaakte kleding dragen.

DE ‘NIJMEEGSE STAL’
Deze door pater Gerard Mathut gemaakte stal is opgesteld als een mysteriespel, rond de Barbarossaruïne in het Valkhofpark. De prachtige figuren zijn gemaakt van papier-maché.

KERSTBOEKENEXPOSITIE
Iedere dag is de kerstboekenexpositie te bekijken in de Zuiderkapel van de Stevenskerk. Een verzameling van historische kerstboeken uit verschillende landen, bijeengebracht door Nijmegenaar Frits Robeerst. Op diverse momenten worden prachtige verhalen voorgelezen uit deze speciale boekenexpositie.