Wondertuin

WNDRTN als opening van Nijmegen European Green Capital

wondertuin nijmegenHoera! Nijmegen is verkozen tot European Green Capital 2018. Een jaar lang zijn we de duurzame hoofdstad van Europa. En dat vieren we met Wondertuin: een driedaags festival in en rond Museum Het Valkhof rond het thema duurzaamheid. Voor alle doelgroepen, jong en oud. Inspirerend, zinnenprikkelend én dansbaar. Het hoogtepunt vindt plaats op zaterdagavond, met een spectaculaire theatershow in de lucht boven het Kelfkensbos. Kom kijken, want dit wil je niet missen.

Wat is er te doen?

theatershow wondertuinLaat je verwonderen en inspireren door sprekers als André Kuipers, Jan Terlouw en Jelle Brandt Cortsius. Laat je meevoeren met de muziek van o.a. Linde Schöne en het Zusje van Debbie. Ook aan filmliefhebbers is gedacht. Het festival voor de korte film Go Short verzorgt speciaal voor Wondertuin een programma. Bezoek de prachtige nieuwe Bastei of het bezoekerspaviljoen waar architect Chris Poulissen iets moois maakt. Er zijn optredens en muziek en diverse locaties zijn groen verlicht.

Unieke openluchtshow op Kelfkensbos

luchtshow nijmegenEn op zaterdagavond om 20:00 uur vindt dan de publieksopening plaats, met een gratis openluchtshow die iedereen zal verbazen. Vrouwen zweven door de lucht in grote kooien en een operazangeres vertelt het prachtige verhaal wat wij allen moeten horen. Kom ook naar Kelfkensbos en laat je verbazen. Bekijk hier alvast het filmpje.

Ook voor kinderen

Voor de jonge bezoekers is er een interactieve Wondertuin ingericht waar je leert over duurzaamheid en de natuur om ons heen door te zien, te voelen en te proeven. Hoe worden dieren opgezet? Hoe smaakt een sprinkhaan? Wat kun je maken van oude apparaten? Hoe maak je zelf een batterij? Je ontdekt het allemaal op de Grote Groene Kidsklup! Ook is er een Kinder-ommetje: een sprookjesachtige, nevelige wandeling met licht en geluid in het Valkhofpark. Deze wandeling start zaterdagavond om 18:00 uur, zodat je meteen door kunt naar de spectaculaire luchtshow om 20:00h.

Waarom Wondertuin?

Wondertuin laat zien waarom Nijmegen deze titel heeft verdiend en hoe ze deze het komend jaar verder inhoud wil geven. We onderstrepen de universele noodzaak van duurzaamheid met mooie verhalen en zetten nationale én lokale initiatieven in het licht. We laten zien dat duurzaam leven niet iets is voor een ander, maar een inspirerende uitdaging kan zijn voor iedereen. En je kunt op Wondertuin ook geweldig dansen, eten & drinken en van kunst, muziek, film en theater genieten. Het is en blijft natuurlijk wel een festival…

Kortom: Wondertuin is een inspirerend en leerzaam weekend dat zeker het bezoeken waard is! Kijk voor het volledige programma op www.wndrtn.nl.

Wondertuin Nijmegen