Kookworkshop Gouden Eeuw

Helaas, deze actie/coupon is verlopen.

In de zeventiende eeuw schudden we de smaak van de Middeleeuwen voorzichtig van ons af en zetten we stappen naar onze moderne keuken. In de kookworkshop Gouden Eeuw van eet!verleden ga je op ontdekkingstocht in de keukens van de elite en burgerij in Nederland en Frankrijk.

Overladen met specerijen

Groenten mogen weer, liefst uit eigen tuin, en zuivel (kaas) wordt een geliefde tafelgenoot. Natuurlijk wordt dit alles overladen met specerijen dankzij de hoogtijdagen van de VOC. Tijdens deze kookworkshop koken we uit Nederlandse en Franse kookmanuscripten uit de Gouden Eeuw en laten we ons voor gerechten onder andere inspireren door de prachtige stillevens, waarmee onze musea volhangen.

De kookworkshop

We starten de avond met een aperitief en wat hapjes waarbij ik een korte vlotte presentatie geef over de 17e eeuwse keuken, zodat je een beeld krijgt van hoe en wat er in de Gouden Eeuw werd gegeten. Daarna ga je samen met de andere gasten koken aan de hand van een receptenblad. Iedereen maakt een paar verschillende gerechten die je na het koken aan de sfeervol gedekte tafel samen proeft. Het receptenblad gaat uiteraard mee naar huis!

Reserveren is noodzakelijk en kan hier.

Zaterdag 17 maart 2018 / 17.30 uur / € 65 / historisch kookatelier eet!verleden

Citroentaart verstandige kock_Jeroen Savelkouls