Kookworkshop Middeleeuwen

Helaas, deze actie/coupon is verlopen.

De smaak van de Middeleeuwen is anders dan die we nu gewend zijn. De Middeleeuwse keuken kenmerkt zich door rijke, stevige en uitgesproken smaken zoals specerij, zuur en zoet. Tijdens de kookworkshop Middeleeuwen van eet!verleden ontdek je deze oude smaken en de bijzondere ingrediënten uit de keuken van 500 jaar geleden.

Opvallend is dat de Europese kookmanuscripten die overgeleverd zijn bijna allemaal uit de late Middeleeuwen komen, vooral de veertiende en vijftiende eeuw. Uit de periode daarvoor zijn er geen kookboeken bekend. Tijdens de kookworkshop Middeleeuwen gaan we met gerechten uit verschillende Europese kookmanuscripten aan de slag en tover je de smaken van 500 jaar geleden weer op tafel.

De kookworkshop

We starten de avond met een aperitief en wat hapjes waarbij ik een korte vlotte presentatie geef over de Middeleeuwse keuken, zodat je een beeld krijgt van hoe en wat er in de Middeleeuwen werd gegeten. Daarna ga je samen met de andere gasten koken aan de hand van een receptenblad. Iedereen maakt een paar verschillende gerechten die je na het koken aan de sfeervol gedekte tafel samen proeft. Het receptenblad gaat uiteraard mee naar huis!

Reserveren kan hier.

Vrijdag 23 februari / 17.30 uur / € 65 / historisch kookatelier eet!verleden

IMG_8950web