Historische Kookcursus

Helaas, deze actie/coupon is verlopen.

We zijn best een beetje trots op onze unieke Historische Kookcursus bij eet!verleden! Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de ontwikkelingen in onze culinaire geschiedenis en zich wil verdiepen in de bijzondere gerechten, ingrediënten en smaken van de afgelopen 2000 jaar.

DE CURSUS
De serie van vijf lessen geeft je inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen in de voedselgeschiedenis van Europa. We behandelen achtereenvolgens Oudheid, Middeleeuwen, Renaissance, Gouden Eeuw en 18e/19e eeuw. Tijdens iedere les is er een kort college over de keuken uit de betreffende tijdsperiode aan de hand van een presentatie. Daarna gaan we de keuken van het historisch kookatelier in en koken we samen een aantal gerechten uit die periode. De nadruk hierbij ligt op typerende ingrediënten en smaken. En natuurlijk kenmerkende gerechten. Na het koken gaan we aan tafel om te proeven en na te praten over de lesstof.

LESMATERIAAL
Bij de cursus ontvang je een cursusboek met informatie over culinaire geschiedenis, een overzicht van de belangrijkste kookboeken, leestips en bijzondere ingrediënten en smaakmakers en adressen waar je die kunt vinden. Bij iedere les ontvang je ook (uitgewerkte) recepten uit de betreffende periode.

PERSOONLIJKE AANDACHT
De cursus heeft een ongedwongen sfeer, is zeer persoonlijk van opzet en wordt gegeven aan een klein groepje. Zo is er ruimte om in te spelen op vragen en wensen van de cursisten en kun je er het maximale voor jezelf uithalen. Tijdens de looptijd van de cursus kun je bovendien tussendoor bij me terecht met eventuele vragen.

Data: 22 februari en 1, 8, 15 en 22 maart 2018, 18.00-22.00 uur
Kosten: € 300 per persoon, inclusief dranken.
Reserveren is noodzakelijk.