Originele musicalpoppen Fabeltjeskrant bij Tante Hannie

Helaas, deze actie/coupon is verlopen.

Ciske de Rat

Van 01 december 2017 tot en met 31 maart 2018 staan in Nostalgia bij ‘Tante Hannie’ de originele poppen van de Fabeltjeskrant Musical geëxposeerd. Dit is voor het eerst dat de poppen te bewonderen zijn na de zeer succesvolle musical uitvoeringen. Ook het karakter dat speciaal voor deze musical is bedacht ‘Fatima de poes’ staat tussen alle klassiekers zoals Gerrit de Postduif, Lowieke de Vos, Bor de Wolf, Momfer de Mol, Ed en Willem Bever, Myra en Martha Hamster, Meneer de Raaf , Truus de Mier, Mejuffrouw Ooievaar, Stoffel de Schildpad en natuurlijk Meneer de Uil staan opgesteld. Gezien de formaat van de figuren (tot 1.50 m) zijn ze erg indrukwekkend.

Ruud de Graaf en Hans Cornelissen (De Graaf en Cornelissen Producties BV) en Robin de Levita (Robin de Levita Productions BV) brachten in het theaterseizoen 2007/2008 gezamenlijk een nieuwe originele musical gebaseerd op de legendarische televisie serie De Fabeltjeskrant. Deze ging op 30 september 2007 in première in ’s-Hertogenbosch. Hiervoor ontvingen zij de John Kraaijkamp Award beste Musical 2008.

Bij deze première was ook een gedeelte te bewonderen van de collectie van de Fabeltjeskrant van MediaDrome dat nu ook wordt geëxposeerd in Nostalgia.

Verder in Nostalgia de unieke figuren van het marionetten theater Bert Brugman zoals Dappere Dodo en Keesje, die ook te bewonderen waren bij de DWDD in kader van 65 jaar Nederlandse televisie. De Bereboot Beren, kostuums van Swiebertje en Fabeltjeskrant poppen van de televisie uit 1968 staan in Nostalgia.

De expositie staat bij Tante Hannie in Winkelcentrum Molenpoort Nijmegen, geopend

Ma: 12.00 uur tot 17.30 uur                                                                                                                                               Di t/m Za: 10.00 uur tot 17.30                                                                                                                                          Zo van 12.00 uur tot 17.00 uur

Molenpoortpassage 32