Romeinse kookworkshop

Helaas, deze actie/coupon is verlopen.

historisch kookatelier eet!verleden geeft een inspirerende kookworkshop met recepten uit de Romeinse tijd. Ontdek hoe garum (Romeinse vissaus), duivelsdrek en wijnruit jouw keuken kunnen verlevendigen!

Tijdens deze relaxte workshop gaan we aan de slag met recepten uit de Oudheid, waarmee je zelf smaken van twee duizend jaar geleden kunt creëren. Die smaken zullen verrassend voor je zijn. Je ontdekt de Romeinse voorliefde voor zoet-hartig en zoet-zuur combinaties en duikt een wereld in waar wat minder bekende ingrediënten als mastiek, asafoetida en garum gebruikt werden. Bijzonder wordt het zeker!

We starten de avond met een aperitief en wat hapjes waarbij ik een korte vlotte presentatie geef over de Romeinse keuken, zodat je een beeld krijgt van hoe en wat er in de Oudheid werd gegeten. Daarna ga je samen met de andere gasten koken aan de hand van een receptenblad. Iedereen maakt een paar verschillende gerechtjes en hapjes die je na het koken aan de sfeervol gedekte tafel samen proeft. Het receptenblad gaat uiteraard mee naar huis!

Leuk als je ook komt koken! Reserveren kan hier.

Vrijdag 4 mei 2018 / 17.30 uur / € 65 / historisch kookatelier eet!verleden

eet!deegbakje klein