Kerstmis in Nijmegen

Activiteiten rond Kerstmis in centrum Nijmegen

Ook dit jaar is er rondom kerst weer veel te beleven in het centrum van Nijmegen. Hieronder volgt een overzicht van alle activiteiten. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt.

’t Winterstraatje

Er zijn weer genoeg leuke activiteiten voor kinderen in de kerstvakantie! Ook dit jaar verandert het populaire pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje in ’t Winterstraatje. Van 9 december t/m 7 januari is er weer een stroom aan spel en vermaak.  Kinderen kunnen onder andere hun eigen sneeuwpop of kerstboomversieringen maken, lampionnen knutselen of meedoen aan een hardloopwedstrijd. Ohja… Elsa, Anna en Olaf uit Frozen zijn er ook!😉 Meer info over het programma vind je hier.

Kerstmarkt

Tijdens de koopzondagen van 17 en 24 december wordt de binnenstad van Nijmegen weer omgetoverd tot een ware kerstmarkt.  In de Hoogstraat, Burchtstraat, Grote Markt, Augustijnenstraat, Broerstraat en op het Mariënburgplein kun je bij tientallen (kerst)kraampjes nog snel wat leuke inkopen doen voor onder de kerstboom!

Waalkade Dinerwalk

Het nieuwe initiatief “Waalkade Dinerwalk” op 18 december geeft je de uitgemeten kans te ontdekken wat de Waalkade allemaal te bieden heeft op culinair, cultureel en muzikaal gebied. Je loopt van locatie naar locatie en krijgt daar achtereenvolgens een aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht geserveerd. Elke gelegenheid zorgt voor livemuziek of een voordracht. Lees hier meer over deelnemende restaurants en kosten.

Santa Run

Santarun Nijmegen Op donderdag 21 december rennen er weer honderden kerstmannen en -vrouwen door de binnenstad, want dan vindt de Santa Run plaats. Een jaarlijks hardloopevenement waarbij de renners geld ophalen voor het goede doel. De opbrengst van de Santa Run gaat dit jaar naar Kika.

De start en finish van de hardloopwedstrijd vinden plaats in de Molenstraat te Nijmegen. Het parcours loopt door de binnenstad van Nijmegen over een route van 2,5 kilometer. Meer geoefende kerstmannen kunnen ervoor kiezen om het rondje twee keer te lopen. De wedstrijd wordt afgesloten met een feestelijke afterparty in Heidi’s Skihut.

Verlichte Truckoptochttrucks

Deze Kerst wordt er voor de tweede keer een Verlichte Truckoptocht door de binnenstad van Nijmegen georganiseerd. De parade is een prachtig aanzicht van tientallen rijkelijk versierde trucks die een ronde door de binnenstad maken. Elk jaar is er een samenwerking met een goed doel. Zo krijgen mensen met een beperking de mogelijkheid om mee te rijden in de trucks. En er mag gezwaaid worden! Lees hier meer over de route en het goede doel van dit jaar.

Nijmeegs soepie doen

Wat is er fijner dan je tijdens de koude decemberdagen te warmen aan een kom geurige, dampende soep? Dat kan op 28 december op de Grote Markt! Wij Zijn Nijmegen en Prikkels zijn op zoek naar dé Nijmeegse soep en hebben daar een wedstrijd voor uitgeschreven. Als jouw soep door een deskundige jury uitgekozen wordt, mag je jouw creatie samen met een echte chef-kok bereiden voor heel Nijmegen. Er staan vijf kraampjes met vijf verschillende soepen, en iedereen mag gratis een soepie komen doen. Je kunt je recept tot 4 december insturen via de Facebookpagina. Vergeet er niet bij te vermelden waarom jouw soep nou écht Nijmeegs is. Behalve eeuwige roem, zijn er ook leuke prijzen te winnen. Meer info vind je hier.

Lampionnenoptochtlampionnenoptocht

Op donderdag 28 december verandert de binnenstad in een lichtjeszee, want dan is de lampionnenoptocht! De mooiste lampionnen en de vrolijkste mensen zorgen voor een magische sfeer. Jong en oud is welkom. De route loopt door de binnenstad van Nijmegen en duurt ongeveer 45 minuten. Op het eindpunt wacht deelnemers een warme verrassing. Duurt de wandeling je net iets te lang? Geen probleem! Mooi versierde bolderkarren of verlichte kinderwagens zijn van harte welkom. Heb je een gave kerstoutfit? Trek die dan vooral aan. De gezellige optocht start om 16:30 uur bij Pannenkoekenrestaurant ’t Hoogstraatje,

Uiteraard mag je een lampion van thuis meebrengen, maar een eigen lampion maken kan ook! ’t Hoogstraatje organiseert op 17, 20 en 28 december speciale knutselmiddagen om gratis een eigen lampion te maken.