Looproutes en bezienswaardigheden

Wandelroutes langs de hoogtepunten van Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. De rijke geschiedenis zie je terug op veel plaatsen in de stad en dat zorgt ervoor dat het barst van de mooie plekjes. Ontdek enkele highlights van Nijmegen met deze wandelroutes door het centrum. Ervaar de cultuur, het shoppen, de geschiedenis en het uitgaan van Nijmegen in vier routes van ongeveer 1,5 uur. Je komt langs Grote Markt Nijmegen Waagh stevenskerkbezienswaardigheden die je niet mag missen en plekken die je anders misschien nooit had gevonden!

Looproute 1: Highlights van Nijmegen
Looproute 2: Historische wandeling (VVV)
Looproute 3: De Marikenroute (Huis van de Nijmeegse Geschiedenis)
Looproute 4: Europad: speurtocht door Nijmegen. Erg leuk voor kinderen!

 

Plattegrond met hotspots

Vind de leukste plekjes in Nijmegen op deze overzichten van hotspots. Aangeraden door Nijmeegse locals.

Plattegrond 1: Tips van jonge locals (Use It)
Plattegrond 2: Hotspots in Nijmegen (FollowFox)
Plattegrond 3: De Funshopgids Nijmegen

 

Groene Routes

Om Nijmegen op z’n groenst te zien is het volgen van de verschillende groene routes een optie! De groene routes is een initiatief van Green Capital Nijmegen 2018 en zijn te vinden op de website van Green Capital Nijmegen of in het bezoekerspaviljoen op het plein Kelfkensbos.

 

Valkhofkapel Nijmegen

Meer wandelroutes in centrum Nijmegen

De VVV Rijk van Nijmegen biedt u een historische wandeling door het centrum van Nijmegen voor € 2,50 aan. Ook zijn er tal van leuke stadswandelingen die je kunt doen. Met een gids loop je door de binnenstad en ontdek je al het moois wat Nijmegen te bieden heeft. Ga voor meer informatie naar VVV Nijmegen.