App tegen voedselverspilling in Nijmegen

Nijmegen van start met app tegen voedselverspilling

Met een korting tot wel 70% kun je je overtollig eten bestellen dat anders wordt weggegooid. Vanaf 2 augustus 2018 maakt de app ‘Too Good to Go’ dat mogelijk bij vijf locaties in Nijmegen.

In Nijmegen is veel lekkers te eten! Maar met al dat lekkere eten ontkomen we er niet aan dat er zo nu en dan ook wel eens wat overblijft. Too Good To Go wil voedselverspilling tegen gaan en zorgen dat overtollig eten op het bord belandt in plaats van in de vuilnisbak. Ook in Nijmegen gaat Too Good To Go samen met de locaties en inwoners vanaf vandaag een steentje bijdragen om voedselverspilling tegen te gaan. In Nederland verspillen we gemiddeld tussen de 107 en 152 kilo eten per persoon per jaar. En dat veel te veel! Daar kun je met Too Good To Go nu iets aan doen.

Waar kun je in Nijmegen al eten redden?
In Nijmegen hebben zich de eerste vijf partners al aangesloten bij Too Good to Go om voedselverspilling tegen te gaan. Zo kun je dagvers en gezond eten redden bij Foodmood, voor de zoete trek kun je terecht bij Doppio Espresso en bij Crudo kun je veganistische lekkernijen verwachten. Ga je je bestelde eten ophalen? Neem dan vooral ook je eigen (herbruikbare) bakje en tasje mee, dan verspillen we samen ook nog minder verpakkingen en plastic. Goed eten smaakt nog lekker met een goed geweten! Andere partners zijn: Open Slowcafé en BackWerk.

Simpel en effectief
Het concept van de app is verrassend simpel. In de app ziet de gebruiker op de kaart of in de lijst welke locaties in zijn of haar buurt eten aanbieden. Vervolgens bestelt en betaalt de gebruiker dit eten direct in de app en haalt het zelf op bij de betreffende locaties. Wat de gebruiker krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is dus een verrassing. “Een win-win-winsituatie voor de partners, de klant én het milieu”, zegt Joost Rietveld Countrymanager Too Good To Go Nederland.

Al meer dan 40.000 maaltijden gered in Nederland
Sinds de lancering zijn er al meer dan 40.000 maaltijden gered in Nederland. De gebruikers van Too Good To Go hebben wereldwijd samen al meer dan 5 miljoen maaltijden gered.

Download de app
De Too Good To Go-app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.